Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Babice na obisku v šoli

Babice na obisku v šoli

 

V petek, 5. 12. 2014, smo v šoli Lovrenc imeli tehniški dan. V šolo so prišle babice.

Ko smo zjutraj že ob 7.30 prišli v šolo, smo se z babicami preobuli in preoblekli ter takoj začeli šivati medvedke ali dišeče vrečke. Moja babica je šivilja, zato ji je šlo kar hitro od rok. To mi je bilo zelo všeč. Šolska ura je hitro minila in začeli smo izdelovati novoletne okraske.

Z babico sva najprej izdelali aluminijaste izdelke, ki so nama delali precej težav, saj se po navodilih ne znam najbolje orientirati. Hitro smo postali lačni, zato nam je gospa Anka, gospodinja šole, prinesla v razred malico. Nam, učencem, je prinesla čokoladne parklje, babicam pa je gospa učiteljica raznosila pecivo. Mi smo jim prinesli sok ali kavo in mleko.

Ko smo se vsi lepo najedli, smo nadaljevali z izdelovanjem. Ker sva aluminijaste obeske že naredili, sva se z babico odločili, da bova izdelali božička. Bil je zelo lep in z lahkoto sva ga izdelali, saj nam je gospa učiteljica pripravila modelčke.

Ko sva vse to končali, sva začeli izdelovati snežaka iz valovite lepenke. Tudi ta je bil zelo lep in narejen z lahkoto. Nekaj težav nama je delalo stojalo za pisala, a vseeno je lepo uspelo. Odločili sva se, da izdelava še božično-novoletne voščilnice. Nekaj sva jih odnesli domov, ostale pa dali za božični bazar.

Prišel je čas, ko so morale babice domov, mi pa smo odšli v šolsko avlo vadit za nastop, ki smo ga imeli v nedeljo. Ena ura je hitro minila, pospravili smo stvari in odšli na kosilo. Veseli smo odšli domov, jaz z avtobusom. Tega dneva ne bom nikoli pozabila. Ostal mi bo v lepem spominu.

 

Nela Nahberger, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

 

Babice na obisku v šoli

 

Ko sem se zjutraj zbudila, sem že komaj čakala prihod babice Irene iz Janežovcev.

Končno je prišla in vsa navdušena sem se z njo odpeljala do šole. Ko sva stopili v razred, sva se usedli in babi se je predstavila drugim babicam, ki so sedele v razredu. Medtem sem odšla do omarice, kjer imamo vrečke s šivalnimi pripomočki, saj smo prvo uro šivali. Babici sem razložila, kako mora šivati medvedka. Seveda je takoj vse razumela, saj je včasih, ko je moja mami še živela pri njej, bila šivilja. Hitro sva se lotili dela in moram priznati, da ji je šlo zelo dobro. Kmalu je ura minila in z babico sva se lotili izdelovanja voščilnic. Babi se je zelo dobro znašla v razredu in skupaj sva naredili veliko prelepih voščilnic. Naredili sva jih za veliko ljudi in jih s tem tudi osrečili. Prišel je čas za malico. Spet smo jedli v razredu, kar mi je bilo zelo všeč in tudi moji babici. Ker je tisti dan bil Miklavž, smo učenci jedli parklje. Zelo dobro smo poskrbeli tudi za svoje babice in jim postregli s kavico in keksi.

Po malici si je babi zaželela pogledati še ostale razrede in kaj tam otroci ustvarjajo. Ogledali sva si jedilnico in izdelke ostalih razredov. Naša šola ji je bila zelo všeč. Ko sva se vrnili v naš razred, sva začeli izdelovati mobile. To smo naredili tako, da smo tulec ovili v aluminijasto folijo. Iz pokrovčkov za jogurte smo izrezali različne oblike, nato napeljali niti in ti različni vzorci so viseli iz tulcev.

Kmalu je bila ura za odhod in babi mi je povedala, da je naša šola zelo lepa in da se je zabavala. Pripeljala se je mami in jo odpeljala domov. Ta dan mi je bil zelo všeč.

 

Sara Pišek, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

Oglejte si tudi