Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
12°C
3°C
Oceni objavo

Vsi otroci OŠ Cirkovce bodo uživali v šoli v naravi

Letos smo akcijo DROBTINICA, posvečeno svetovnemu dnevu hrane, izpeljali v soboto, 18. oktobra, na prelep sončni jesenski dan. Prodaja na dveh stojnicah je potekala od 8. do 12. ure.
Krajevna organizacija RK Cirkovce sodeluje že vse od začetka projekta DROBTINICA. Prva leta je bila namenjena za kosila, z leti in s spremembo soudeležbe pa so se potrebe spreminjale in tudi povečale.

Tudi letos smo imeli dve stojnici. Prva je bila na lokaciji KO RK, druga pa pri gostilni KORŽE. Priprave so potekale že dolgo prej. Obiskali smo dobrotnike, šli v Haloze nabrat kostanj in seveda vse skupaj, namenjeno za prodajo, dostavili na sedež organizacije.

Kaj smo ponujali?

Različne vrste kruha, veliko raznovrstnega pekovskega peciva, med, medeno pecivo, raznovrstne mesne izdelke, pice, malice, jabolka za ozimnico, sveže pečen kostanj (specialiteta g. Antona Jeriča iz Dragonje vasi), pričeske, lepotno razvajanje, različne kose novih oblačil, ročno zašite predpasnike, raznovrstne trajnice za nasade grobov in domačih vrtov ...

V akciji Drobtinica je sodeloval celoten odbor KO RK Cirkovce. V soboto, 18. oktobra, pa nas je od 7.30 do 12. ure bilo prisotnih 15 članov, 15 je bilo tudi pridnih šolskih otrok in štiri mentorice. Bilo je veliko dobre volje, sreče pa še sončen jesenski dan nas je grel in spodbujal.

Zbrali smo okoli 1.500 €. Točen znesek bo znan, ko bodo znana vsa obljubljena nakazila.

Da zmoremo vsako leto zbrati dovolj denarja za nastale potrebe, gre zahvala radodarnosti in razumevanju donatorjev. Veliko prispevajo tudi otroci z mentorji iz OŠ, ki z velikim veseljem in s srčnostjo opravijo svojo nalogo.

Seveda pa bi brez obiskovalcev stojnic – kupcev – bil izkupiček slabši. HVALA vsem. 

Tokrat se nam je pridružilo društvo ONKO – ženske, ki so prebolele raka na dojki – Rožnati oktober. Delili smo zloženke in roza pentlje ter tako opozarjali na zgodnje odkrivanje raka, predvsem na dojki, prostati, rodilih in debelem črevesu. Opozarjali smo na pomembnost samopregleda in odziva na vabila društev DORA, ZORA in SVIT.

Oglejte si tudi