Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

V SPOMIN

Tokrat žal pišem o obisku slavljenke, ki je veselo praznovala svoj 95. rojstni dan, v času božičnih praznikov pa so se svojci poslovili od svoje ljubljene mame, ki jim je bila v ponos in vzgled za trdo in pošteno življenje.

V Šikolah je spet praznik. Marija Robač, po domače pri Babšekovih, je praznovala 95 let. Skupaj z vaško predstavnico Rdečega križa Majdo Robar sva veselo potrkali na vrata pri hčerki Francki in zetu Frančku. Že nekaj let so živeli v sožitju in si bogatili skupno življenje.

Gospa Marija Robaš je imela v pritličju lično sobico, v kateri si je sama že ob šesti uri skuhala kavo, jo popila in še malo poležala, potem si je pripravila zajtrk. Tudi večerje si je pripravljala sama. Uživala je sadove preteklega življenja. Rada je z nami zapela in se veselila naših obiskov. Rada je tudi pogledala po televiziji prireditve v naši občini, posebej pozorno si je ogledala srečanja starejših, saj smo vedno pokramljali, kako je bilo. Gospa Marija je slabše slišala, zato se teh srečanj zadnja leta ni udeleževala.

Hčerka Frančka je povedala:

Mama Marija, rojena Fekonja, se je rodila 12. 12. 1919 v Dragotincih, v občini Sveti Jurij ob Ščavnici. Bilo je sedem otrok, katere je manjša kmetija težko preživljala, zato je kmalu po šoli morala za kruhom. Zaposlila se je na državnem posestvu Kapela. Tam je spoznala tudi moža. V zakonu je rodila hčerki. Zelo sem vesela, da je mama živela pri nas. Veliko nas je naučila o vrednotah življenja. Zelo se je veselila obiskov dveh vnukov, treh pravnukov in še dveh prapravnukov. To so bili nekoliko hrupni, vendar pa najbolj srečni trenutki.

 

Pri zadnjem obisku smo nazdravili, modrovali o življenjskih resnicah in veselo zapeli.

 

Spoštovana mama Marija Robač, hvala vam za vse lepe besede in srečanja. Počivajte v miru.

Oglejte si tudi