Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
4°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Tudi letos nam je uspelo – bilo je LUŠTNO

Ena od posebnosti humanitarne organizacije Rdečega križa je tudi organizacija krvodajalskih akcij. Zelo težko se zahvališ nekomu, ki daruje del sebe – kri – in s tem reši drugo življenje. Trudimo se, da pokažemo hvaležnost zaradi tega dejanja; zahvale in priznanja na skupščinah vsako drugo leto, stisk roke, večerja in druženje. Država je vedno bolj mačehovska, potreba po tej življenjsko pomembni tekočini pa vedno večja. Ugotovili smo, da nam dan druženja in potepanja z avtobusom pomeni veliko za medsebojne odnose in spoštovanje. Čeprav si vsak sam poravna stroške, napolnimo avtobus in se veselo odpeljemo na luštno. Vedno je LUŠTNO.
Tokrat smo se napotili v Vipavsko dolino in Goriška brda. Ob 6. uri zjutraj smo na parkirišču Osnovne šole Cirkovce v avtobus spravili najnujnejše – mizo in vse, kar gre zraven. Na našem potepanju se bo vsaj dvakrat šibila pod dobrotami sponzorjev: Kmetije Babič iz Župečje vasi, Pekarne Hlebček iz Sp. Gaja pri Pragerskem in Stanke Krničar – Vinogradništvo Krničar.

Potovali smo po načrtu. Zaradi prijaznosti domačinov smo si ogledali še nekaj izven dogovora – notranjost kapucinskega samostana v Vipavskem Križu. Povedali so nam, da je med kapucini tudi eden s Ptujske Gore, ki zelo rad poudari, od kod je doma.

Na Kostanjevici pri Novi Gorici pa smo si lahko ogledali vrt in izvedeli nekaj o načinu dela Don Pierinove hiše.

Vreme je bilo zelo prijazno. Vso pot nas je lovila nevihta, vendar smo bili izven avtobusa vedno obsijani soncem. Dež nas je pregnal s praznika češenj v Dobovi in še pri ogledu solkanskega mostu.

Po zelo okusni večerji pri Metulju v Novi Gorici smo se udobno namestili na sedeže in se varno pripeljali na domača dvorišča.

Bilo je luštno. Naslednje leto bomo imeli jubilejno skupščino. KO RK Cirkovce praznuje letos 70 let od začetka neuradne ustanovitve. Vendar se bomo kljub temu potrudili in organizirali vesel ter nepozaben dan za naše srčne krvodajalce.

VELIKA HVALA v imenu vseh, ki ste jim in jim še boste rešili življenje.

Oglejte si tudi