Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
5°C
PET.
17°C
1°C
Oceni objavo

Prireditev ob 10. obletnici Sosednjih prijateljev Kidričevo

Sosednji prijatelji smo 10 let naše skupine obeležili v soboto, 22. oktobra, s kratko kulturno prireditvijo v športni dvorani v Kidričevem, ob navzočnosti članov, staršev, gostov ter obeh podžupanov občine Kidričevo.
Izmed gostov so nas najbolj presenetile Vesele polanke, ki so med samo prireditvijo neopazno in nepričakovano stopile v dvorano s pesmijo. Sosednji prijatelji Kidričevo že 10 let delujemo prostovoljno in na to smo vsekakor ponosni! Organizacijo sestavljamo zagnani mladi v upanju, da lahko vsaj malce pripomoremo k spodbujanju sovrstnikov k druženju ter jih odrinemo od socialnih omrežij, ki jih z lahkoto posrkajo vase.

Ob 10. obletnici smo podelili priznanje častni član, ki ga je prejel Jani Kočevar, eden izmed ustanoviteljev skupine in zavzet akter naših dejavnosti. Podarili smo tudi jubilejna zahvalna priznanja, ki pa so jih prejeli Jana in Nika Kokol, Lara Kozoderc, Julija Kulij, Kaja Živko in Žan Semenič.

Ob koncu smo izvolili tudi novo vodstvo – novega predsednika Patrika Komljenovića, ki nas bo prav tako vodil delovno, kreativno in zagnano. Funkcijo podpredsednice nadaljuje Anja Lampret, za novega tajnika pa je bil izvoljen Aleš Kacjan.

Ne moremo pa mimo zahvale, ki gre Žanu Jerenku: skupino je tako rekoč postavil na noge, ji dal temelje ter jo pognal v aktivno in uspešno delovanje. Pod njegovim vodstvom smo skovali načrte, ki so dobili svoja krila, npr.: Kino pod zvezdami, Poletni dejavni dnevi, ki sestavljajo poletno dogajanje v naši občini ...
Žan nas je vedno spodbujal in skrbno pazil, da je vse na svojem mestu ter tudi pravočasno izpeljano.

Sosednji prijatelji bomo še naprej delovali zagnano z zagotovilom, da nam idej ne bo zmanjkalo.
Novo vodstvo bo tako poskrbelo še za novih 10 let in več … Upamo, da se nam pridružijo tudi novi člani, ki so nam podobni v mišljenju in si želijo medgeneracijskega sodelovanja.

Po končani kulturni prireditvi smo se družili na kostanjevem pikniku.

Verjamemo v nove skupinske podvige ter v še več kreativnih in dejavnih dogodkov.


Anja Lampret,

podpredsednica Sosednjih prijateljev

Oglejte si tudi