Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
0°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Bralne urice

V DPD Svoboda Kidričevo smo se odločili, da bomo razširili svoj program. Že od maja letos se vsak torek srečujemo s prebivalci doma Park Kidričevo. Pričeli smo z bralnimi uricami. Vsakič beremo nekaj po želji poslušalcev. Začeli smo z zgodovino Kidričevega, kasneje smo se lotili krajših zgodb. Brali smo roman v nadaljevanju in vsak torek izvedeli nekaj novega. Na bralne urice prihaja okrog 20 poslušalcev. Z našimi uricami so zelo zadovoljni. Med branjem uživajo in se veselijo vsakega obiska.

 

Danes, 14. 10. 2014, sem se teh uric udeležila tudi sama. Poslušala sem branje in fotografirala poslušalce. Brali so Vinski vrh avtorja Antona Ingoliča. Po končanem branju so se razgovorili in pogovorili o prebranem poglavju. Veliko so govorili o lastnih izkušnjah iz otroštva in vinarjih takrat. Najbolj pa jih zanima, kako se bo zgodba nadaljevala.

 

Ta dan je brala ga. Ivanka Srpčič. Drugače pa se tedensko izmenjujeta z go. Miro Jevšovar. Brali sta že Kraj prišlekov Rajka Topolovca, krajše zgodbe Toneta Partljiča in Ivana Sivca, sedaj pa sta se lotili romana.

Tudi udeleženci želijo veliko povedati. Ob koncu so povedali veliko zanimivega, tudi to, da včasih po branju kakšno zapojejo. Ob vprašanju, če bi kaj spremenili, so odgovorili, da ne. Rekli so tudi, da na ta način čas hitreje mine, da se jim nekaj dogaja in jim ni dolgčas. V prihodnje si želijo poslušati daljše zgodbe, ob katerih bodo obujali spomine. Mi pa jim želimo ponuditi še kaj novega in odločili smo se, da povabimo Rajka Topolovca na naše bralne urice, kjer bo predstavil svojo novo knjigo.

 

V glavnem imamo se lepo v družbi knjig in njihovih starejših poslušalcev.

 

Za DPD Svoboda Kidričevo

Tina Emeršič

Oglejte si tudi