Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

AKTIVNOSTI V PLANINSKEM DRUŠTVU OBČINE KIDRIČEVO

Člani Planinskega društva občine Kidričevo smo bili aktivni tudi v letu, ki se izteka. V društvu smo vsak mesec organizirali pohod. V januarju smo se podali po slovenskogoriški planinski poti, nadaljevali v februarju po poteh Primorske v sodelovanju s planinskim društvom Skalca iz Hoč. V mesecu marcu in aprilu pa smo za naše osnovnošolce organizirali pohoda ob polni luni. Obeh se je udeležilo preko 40 otrok in staršev. V juliju smo se povzpeli po zelo zahtevni poti od Vršiča na Malo Mojstrovko in Slemenovo špico. Avgusta smo uspeli izpeljati pohod po zahtevni poti na Stol. Nanj smo se podali iz sosednje Avstrije.
Ker smo planinci odvisni od vremena, smo se v poletnih mesecih morali zaradi slabega vremena tudi odpovedati nekaj pohodom. Seveda smo bili najbolj razočarani zaradi odpovedi pohoda na naš najvišji vrh Triglav, ki so se ga seveda najbolj veselili tisti, ki bi se nanj povzpeli prvič. V oktobru smo nadaljevali naše pohode po Haloški planinski poti, in sicer del poti med Doklecami in Jelovicami. Naš zadnji pohod pa je bil na Zasavsko Sveto goro in pa obisk Geossa – središča Slovenije. Čaka nas pa v letošnjem letu še eden pohod, in sicer 26. 12. na Donačko goro. Ta pohod je postal naš tradicionalen, saj poteka vsako leto. Ta pohod pomeni tudi nekakšen zaključek sezone, ki ga proslavimo ob zvokih harmonike v Rudijevem domu pod Donačko goro. Tam je ponavadi zelo veselo, saj se na ta dan zberemo planinci iz več planinskih društev iz Podravja.
Seveda pa so bili člani našega društva zelo aktivni tudi izven društvenih dejavnosti, saj imamo v društvu kar nekaj članov, ki se zelo radi potepajo po naših čudovitih hribih. Ob tem včasih slišimo pregovor: Gora ni nora, nor je tisti … pa pregovora nalašč ne bom nadaljeval, saj se sam z njim ne strinjam. V gorah planinci doživljamo stvari, ki se jih v dolini ne da doživeti. Vidimo veliko čudovitih rastlin, srečamo divje živali, občudujemo razglede in pa zelo velikokrat stkemo nova prijateljstva.

Zato vse, ki se še nekako niste odločili, da bi se sami podali v hribe, pozivam, da se nam pridružite in se sami prepričate o lepotah naših planin. Informacije o našem delovanju najdete na naši spletni strani http://www.pdkidricevo.si/ in na telefonski številki 041 579 827. Tako boste lahko obiskovali naše hribe pod strokovnim vodstvom naših planinskih vodnikov, saj v društvu redno skrbimo za usposabljanje vodnikov pri Planinski zvezi Slovenije. Tako imamo trenutno šest strokovno usposobljenih vodnikov za vodenje po lahkih in tudi zahtevnih poteh. V društvu imajo naši člani na voljo tudi veliko planinske opreme, kot so čelade, samovarovalni kompleti in pasovi, dereze, cepini, krplje, ki si jo lahko brezplačno izposodijo, saj je v gorah le pravilno opremljen planinec tudi varen.

Za konec velja povabilo vsem ljubiteljem planin in gora, da se nam pridružite na naših poteh.


Jože Vidovič,
predsednik PDo Kidričevo

Oglejte si tudi