Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
11°C
5°C
Oceni objavo

Srečanje ob dnevu invalidov in bolnikov občine Kidričevo

Invalidi in bolniki občine Kidričevo smo se v ponedeljek, 16. junija, zbrali na prireditvi, posvečeni dnevu invalidov in bolnikov občine Kidričevo. Prireditev je potekala v športnem parku Apače.
Društvo »INVALID« Kidričevo je v ponedeljek, 16. junija, v sodelovanju z Občino Kidričevo v športnem parku Apače pripravilo tradicionalno 3. srečanje invalidov in bolnikov občine Kidričevo. Prireditev je potekala v sklopu prireditev ob 17. prazniku občine Kidričevo in je bila namenjena vsem invalidom in bolnikom občine Kidričevo, ne glede na to, ali so člani v društvih, ki združujejo posamezno kategorijo invalidov, ali ne.

Glavni namen in cilj je bil, da se nas na dan, ki je posvečen invalidom in bolnikom, zbere čim več, da ob glasbi, petju in tudi v športnem duhu preživimo en lep dan, kjer bi vsaj za trenutek pozabili na tegobe, ki nas zaradi invalidnosti ali bolezni spremljajo v življenju.

Prireditev je potekala v treh delih. Prvi del je bil namenjen praznovanju dneva invalidov in bolnikov, ki smo ga zapolnili s krajšim nagovorom organizatorja prireditve, župana g. Antona Leskovarja, in kulturnim programom, v katerem so nastopile pevke katoliškega KD Zvezdni dol iz Kidričevega, zakonca Letonja iz Cirkovc, ljudski pevci in godci DI Kidričevo, z igranjem na diatonično harmoniko pa je nastopil tudi Urban ERKER iz Cirkovc.

V drugem delu so se udeleženci prireditve lahko pomerili v pikadu in metu žoge na koš za posameznike v ženski in moški kategoriji, tretji del pa je bil namenjen druženju ob glasbi, petju in plesu. Večina tistih, ki jim zdravje to še dopušča, se je aktivno vključila tudi v športni del srečanja, na koncu pa ob prijetni glasbi še zaplesala in zapela.

Prireditev je uspela, saj se je na njej zbralo pričakovano število invalidov in bolnikov občine Kidričevo, zato bomo s podobno prireditvijo dan invalidov in bolnikov počastili tudi prihodnje leto.

Vsem, ki so pripomogli, da se je prireditev lahko izvedla, se zahvaljujemo za pomoč, še posebej pa velja zahvala Športnemu društvu Apače, ki nam je zagotovilo brezplačen najem prireditvenega prostora, in članom društva za sodelovanje v kulturnem programu, ureditev prireditvenega prostora in postrežbo udeležencev srečanja.

 

Silvester Skok,

predsednik DI Kidričevo

Oglejte si tudi