Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Podelitev občinskih nagrad in žagarija do poznih ur

V okviru osrednje prireditve ob občinskem prazniku občine Kidričevo, ki je potekala 21. junija 2015 v restavraciji Pan v Kidričevem pod sloganom »Prihodnost in mladost«, je bila narejena bilanca delovanja občine za zadnje obdobje in podeljenih osem najvišjih nagrad zaslužnim. Dogajanje sta popestrila otroški pevski zbor OŠ Kidričevo in zbor podružnične šole Lovrenc na Dravskem polju. Za zaključek je bila pogostitev z volom in težko pričakovani nastop osrednje gostje, priljubljene slovenske pevke Tanje Žagar, ki je v Park pod zvezdami privabila veliko število obiskovalcev vseh starosti.
Občinski praznik je vsako leto priložnost, da se občani srečamo, družimo in skupaj z občinsko upravo in županom pogledamo, kaj se je v naši občini od zadnjega praznovanja lani postorilo. Slavnostni govornik župan Anton Leskovar je v svojem nagovoru zbranim poudaril pomen dobrega sodelovanja občine z gospodarstvom, kulturno bogatega in živahnega društvenega življenja in ustvarjanja dobrih sinergij in povezovanja za uspešen razvoj naše občine naprej.

Med večjimi dosežki občine v preteklem letu je omenil nedavno preselitev občinske uprave v nove prostore, prejem Steletovega priznanja Slovenskega konservatorskega društva za obnovo Dvorca Sternthal in ohranjanje kulturne dediščine. V sodelovanju z Boxmarkom in Talumom pa bodo 190 otrokom iz socialno šibkih družin občine Kidričevo omogočili brezplačno letovanje na morju. »Tako kot se bomo mi obnašali do mladih, tako se bodo oni do nas in tako bodo delali,« se je navezal na osrednji slogan praznika. Med načrti za prihodnost je omenil ureditev doma za starejše, ureditev gramoznice Pleterje in splošno, ustvarjanje čim boljših pogojev za življenje in delo ljudi v naši občini Kidričevo.

Suzana Lep Šimenko, poslanka DZ, je poudarila, da smo ena redkih občin, ki ji je uspel tako velik zalogaj, kot je obnoviti dvorec, in da imamo močno gospodarstvo. »Želela bi si, da bi bili v Sloveniji enotni – kot takrat ob ustanovitvi države – da bi ljubili Slovenijo in njene vrednote in bili ponosni na državne simbole,« je povedala. Župan občine Hajdina in predstavnik občin Spodnjega Podravja, mag. Stanko Glažar, je povedal, da vsakodnevno spremlja delo in razvoj občine Kidričevo. Poudaril je, da smo zelo uspešni pri pridobivanju sredstev iz razpisov, pri urejanju infrastrukture in da imamo tudi bogato družabno življenje. Prisotne je sproščeno pozdravil še predstavnik prijateljske občine Crikvenica, ki nam je prenesel »sončne pozdrave« ter čestital ob obeh praznikih – občinskem in državnem. V znak prijateljstva je županu Leskovarju in njegovi soprogi podaril umetniško sliko in steklenico rujnega.

Občinsko priznanje najboljšim učencem

Kot je že tradicionalno, so učenci iz obeh osnovnih šol, ki izstopajo po doseženih uspehih na šolskih tekmovanjih in učnih uspehih, prejeli posebne nagrade. Iz OŠ Cirkovce so bili nagrajeni Žiga Ciglarič, Andraž Potočnik in Aljaž Vavken, iz OŠ Kidričevo pa Eva Pernat. Omenjeni mladi so v zadnjih letih prejeli zlata, srebrna ali bronasta priznanja za sodelovanje na različnih šolskih, območnih in državnih tekmovanjih v okviru več šolskih predmetov. Sodelovali so tudi na srečanju mladih raziskovalcev, festivalih, tematskih tekmovanjih in mednarodnih projektih, nagrajeni za zvestobo knjigi in bralni znački, dosežke v športu ter odličen uspeh pri šolskem delu. Priznanja mladim talentom so podelili župan Anton Leskovar in ravnateljici obeh osnovnih šol, Ivanka Korez in Alenka Kutnjak.

 

Grbi in plaketa Občine Kidričevo

Grb Občine Kidričevo sta podelila župan Anton Leskovar in direktor občinske uprave Damjan Napast. Nagrado sta prejeli podjetji Kmetijstvo Polanec d. o. o., Pleterje, ki si prizadeva biti »pravi naslov« za vse potrebe kmetovalcev, in podjetje Zaščitna sredstva Mlakar Majda s. p., Lovrenc na Dravskem polju, ki izdeluje zaščitne rokavice in druga zaščitna sredstva. »Če verjameš v to, kar delaš, in delaš s srcem, uspehi in rezultati pridejo,« pravi Mlakarjeva. Tretji grb so prejele ljudske muzikantke Vesele polanke PD Cirkovce v počastitev 20-letnice muziciranja. Skupaj so Vesele polanke doživele veliko lepega, številni nastopi jih osrečujejo in notranje bogatijo, saj igrajo in pojejo za svoje in na veselje gostiteljev. Kot so povedale, igrati nameravajo vse dotlej, dokler jim bo služilo zdravje.

 

Plaketo Občine Kidričevo je prejel Ivan Kopušar iz Apač za bogat dolgoletni prispevek k razvoju lokalne skupnosti in društev, v katerih je deloval. Utemeljitev nagrad v celoti si lahko preberete v nadaljevanju.

 

Žagarija v Parku pod zvezdami

Po končani osrednji prireditvi je voditeljica prireditve Tatjana Mohorko občinstvo povabila na zabavo v prireditveni šotor v Park pod zvezdami. Na začetku je prisotne zabaval ansambel Razpon, ki je poskrbel, da se je na plesišču trlo ljudi, vrhunec zabave pa je bil težko pričakovan nastop Tanje Žagar, ki je znova navdušila vse, od najmlajših do najstarejših. Da je bil vol ravno prav pečen in nihče lačen, je poskrbela mesarija Jože Fingušt. S pomočjo sponzorjev je bil organiziran bogat srečelov. Praznično druženje s plesom je trajalo pozno v noč.

 

Nataša Fras Haslinger

Oglejte si tudi