Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Cirkovški Azteki

V Cirkovcah smo se skupina mladih že drugo leto odločili za pripravo skupinske maske. Že v lanskem letu smo pripravili kostume, v katerih smo se predstavili v karnevalski dvorani na Ptuju in na Cirkovškem fašenku. Zašili smo kostume za marijače in spremljevalke gospodične chikite.

Na letošnji pustni čas smo se ponovno pripravili. Na uvodnem sestanku smo izbrali lik, nato pa 3 vikende zapored rezali, šivali ter lepili pozno v noč. Saša je narisala skice za kostume, Dominik in Taja sta se odpravila po usnje iz starih kavčev, Uroš in Andrej sta po spletu poiskala perjanice, Damjan in Tina sta izrezala šablone za tatuje, Sara, Anja in Ditka so pridno šivale in lepile. Aleš, dva Saška in Rok pa so skrbeli za našo dobro voljo in žejo. Pri izdelavi kostumov poskušamo uporabljati odpadne in reciklirane materiale.

Azteki, takšni, kot so v filmu Apocalypto. To je bil naš vzor pri izdelavi letošnjih kostumov. Zakaj ste izbrali prav Azteke, so nas vprašali mnogi. Zato ker želimo biti drugačni, inovativni pri izdelavi kostumov in ker lahko skozi ta lik izrazimo svojo divjo plat.
Na največjem slovenskem pustnem balu v karnevalski dvorani na Ptuju na pustno soboto smo prejeli tudi nagrado. Ker se med pripravami in v maskah odlično zabavamo ter veliko družimo, bomo nadaljevali tudi prihodnja leta.

Oglejte si tudi