Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

Razvitje novega prapora gasilske mladine PGD Lovrenc na Dravskem polju

Prvi majski vikend je bil za člane PGD Lovrenc na Dravskem polju prav gotovo poseben. V nedeljo smo se na god sv. Florijana zbrali v cerkvi sv. Lovrenca, kjer je bila darovana sveta maša v čast zavetniku gasilcev in patronu proti požarom in poplavam. Letos se nas je zbralo okrog 120 uniformiranih gasilcev iz osmih gasilskih društev, ki so povezana v Gasilsko zvezo Kidričevo.

Po sveti maši smo v gasilski paradi odšli v krajevno dvorano v Lovrencu, kjer smo slovesno razvili nov prapor gasilske mladine PGD Lovrenc na Dravskem polju in s tem zamenjali starega. Gasilski prapor je simbol, s katerim predstavljamo svoje društvo in gasilsko organizacijo nasploh. To so s ponosom, z veseljem in zavzetostjo počeli mladi tudi s starim praporom, ki je bil razvit že leta 1976 in ga je zob časa že pošteno najedel. Zato smo se v društvu odločili, da si mladi zaslužijo prapor, ki bo ob gasilskih slovesnostih in drugih dogodkih v ponos tako njim kot tudi vsem ostalim članom našega društva. Slovesnost so s kulturnim programom najprej popestrili domači pionirji in pionirke, nato pa smo ob zvokih koračnice razvili nov prapor, ki so ga izdelali v delavnici Vezenje praporov Vidmar. Prapor je prevzel predsednik društva tov. Jožef Rezar iz rok župana občine Kidričevo Antona Leskovarja. Predsednik ga je nato predal mlademu praporščaku Dejanu Klajnšku. Sledilo je sprejetje prapora med druščino ostalih, na samem koncu pa še slovo od starega prapora.

Rek, da na mladih svet stoji, še kako dobro drži in tega se zavedamo tudi v PGD Lovrenc. Zahvaljujemo se donatorjem, ki so darovali za žebljičke in trakove, učiteljicam iz osnovne šole v Lovrencu, gospodu župniku Karlu Pavliču za opravljen blagoslov in vsem, ki pomagate uresničevati cilje naših mladih.

Oglejte si tudi