Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
24°C
8°C
Oceni objavo

Pisatelj Ivan Sivec na obisku v Cirkovcah

V petek, 26. oktobra, je kulturno hišo ob železniški postaji v Cirkovcah obiskal Ivan Sivec.
Eden izmed najbolj branih slovenskih pisateljev, ki piše v različnih literarnih žanrih in je ljubiteljem narodno-zabavne glasbe dobro poznan kot odličen tekstopisec. Prav na tem področju mu je gostitelj večera in vodja Kulturne hiše tete Malčke Miran Urih podal izziv, da mojster besede pripravi besedilo, ki bi v pesmi in glasbi na odru združilo ljudske muzikantke Vesele polanke s sinovi iz sestava Pepi krulet.

Pisatelj Ivan Sivec je povedal veliko zanimivega o svojih popotovanjih po svetu, o prijateljstvu in sodelovanju z bratoma Avsenikoma. Predstavil je knjižna dela in nas nasmejal s svojimi zgodbami. Za knjižnico v kulturni hiši nam je gost poklonil knjigo Pod cvetočimi kostanji. 

Večer so popestrili tudi učenci OŠ Cirkovce, ki so z mentorico Jernejo Kuraj pripravili uvodno predstavitev o pisatelju, krajšo dramsko uprizoritev, kasneje pa so zaigrali tudi na inštrumente.

Z glasbenimi vložki se je predstavila glasbena šola, ki deluje v okrilju Kulturnega društva Idila, in tako oznanila začetek novega glasbenega šolskega leta. Še zmeraj velja vabilo k vpisu v glasbeno šolo za vse, ki se želijo naučiti igranja na diatonično harmoniko.

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi