Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Letni koncert MoPZ Talum Kidričevo

Ob koncu leta smo pripravili naš letni koncert v dvorani Pan Kidričevo.
Naš letni koncert v dvorani Pan Kidričevo

Kulturno društvo Moški pevski zbor TALUM Kidričevo vsako leto pripravi svoj letni koncert v domači občini Kidričevo. Letos smo našo prireditev izvedli že v nedeljo, 1. decembra. Zadnji mesec v letu je že tako zapolnjen z različnimi prireditvami in najrazličnejšimi družinskimi obveznostmi. Zato smo se odločili, da to storimo takoj na začetku meseca, ko še vsi nismo zasičeni z raznoraznimi povabili na ta ali oni dogodek.

Naš letošnji koncert smo pripravili na temo slovenskih podoknic in napitnic. Tema ravno pravšnja za čas ljubezni do svojih najbližjih in nazdravljanja prihodnosti. Ta dva sklopa smo pripravili v a, capela izvedbi  pod vodstvom zborovodja mag. Oliverja Bučka.  Zbrani v dvorani so nas navdušeni nagradili z izdatnim aplavzom.

Na koncertu so se nam kot gostje pridružili tamburaši Tamburaškega orkestra Cirkovce pod vodstvom g. Draga Kleina. Njihov nastop z izbranim repertoarjem je napolnil dvorano s prijetnimi glasovi tamburic in ostalih inštrumentov v sestavi orkestra. Poseben vtis pa vedno naredijo solistični nastopi posameznih instrumentov in tokrat še posebej izjemen glas mlade vokalistke.

Namen povabila gostov pa predstavlja skupen nastop obeh udeležencev. Za ta namen je priredbe treh skladb pripravil vodja tamburašev g. Klein in izvedel tudi vodenje obeh zasedb ob nastopu. Znane slovenske skladbe so predstavljale vrhunec prireditve, posebej še pesem Slovenija od kod lepote tvoje, pri kateri sta naša vodja povabila poslušalce v dvorani, da se nam pridružijo pri petju tega čudovitega refrena.

Prireditev je letos z izbranimi besedami povezovala ga. Zlatka Lampret.

Koncert se je kot vsaka dobra stvar prehitro končal. Upamo, da so bili prisotni na prireditvi s predstavljenim zadovoljni in da bojo o prireditvi seznanili svoje znance in prijatelje.

Pa na srečanje na našem naslednjem letnem koncertu!

Zapisal: Edvard Hojski

Oglejte si tudi