Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

Koncert Pihalnega orkestra Talum Kidričevo

V predbožičnem času se s svojimi koncerti predstavijo mnogi pihalni orkestri. Tako smo tudi kidričevski godbeniki ob koncu leta 2012 popestrili decembrski čas s tradicionalnim prednovoletnim koncertom.

 

Z glasom Zlatke Lampret, ki je povezovala koncert, se je začel čarobni večer. Zvoki orkestra so tokrat izzveneli z repertoarjem pevskih skladb, ki jih je tudi tokrat skrbno izbral naš maestro, Stefan Garkov. Z nekaj skladbami se je pihalni orkester predstavil sam, nato sta se na odru pridružili vokalistki Natalija Tumpej in Teja Letonja, ki sta kot solistki in v duetu skladbe obogatili še s pevsko noto.

 

Za sladko popestritev smo tokrat v goste povabili vokalno zasedbo Vox Arsana iz Ptuja. Ana Delin, Teja Letonja, Mladen Delin in Samo Ivačič so energičen preplet vokalnega kvarteta, kot lahko preberemo na njihovi spletni strani, in so to vsekakor tudi pokazali na našem koncertu. Velja omeniti, da je njihov član za klaviaturami Tom Hajšek, ki je tudi desna roka našega dirigenta in pomaga pri vodenju vaj orkestra. Vox Arsana se je najprej samostojno predstavila z venčkom slovenskih popevk in znano pesmijo Orion. Ob koncu koncerta pa smo združili moči in skupaj zaključili koncertni večer s skladbama Čez šuštarski most in bigbandovsko različico Just a gigolo.

 

Do zadnjega kotička napolnjena dvorana si je sicer z aplavzom zaslužila še dodatni pesmi, kar pa je nam godbenikom v veliko veselje, saj tako vemo, da je za nami uspešen koncert. Čarobna nedelja, 23. 12. 2012, se je tako končala z nasmehi godbenikov, pevskih gostov in vseh obiskovalcev koncerta v veliki dvorani restavracije Pan.

Srečno v novem letu in se veselimo pomladi, ko se ponovno srečamo.

Oglejte si tudi