Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Vrednostni bon STERNTHAL

Odločitev, zakaj pričeti  s tovrstno aktivnostjo, so  me drugim  tudi primeri dobrih praks iz tujine ( npr: Nemčija, Avstrija,…..severne države….), kjer je uvedba lokalne valute prinesla občanom in podjetnikom, na območju valute, veliko pozitivnih učinkov (gospodarsko rast, kvalitetnejšo lokalno ponudbo, konkurenčnost cen, nova delovna mesta in  zaokrožen denarni tok na določenem območju,…).

 

Pri  uvedbi Bona Sternthal smo sledili  predvsem dvema namenoma, in sicer, podpora lokalnemu gospodarstvu in  krepitev lokalne skupnosti. Izmenjava z boni  namreč poteka v dveh smereh, v smeri podjetje-podjetje in podjetje-potrošnik. Z uvedbo bomo tudi spodbujali  med sosedsko izmenjav z vrednostnimi boni, kar  bo koristilo celotni skupnosti in s tem tudi krepilo  našo občino.

Z Bonom Sternthal  torej želimo   dosegati naslednje cilje:

  1. Ustvarjati delovna mesta v občini Kidričevo
  2. V čim večji meri zadržati kupno moč v občini Kidričevo in povečati lokalno avtonomijo
  3. Ustvariti in omogočiti nove priložnosti za lokalno skupnost
  4. Vključiti  lokalno prebivalstvo v  odločanje o svoji prihodnosti in razvoju občine
  5. Ohranjati  in razvijati  nove  zaposlitvene priložnosti ter spodbujati podjetja k ohranitvi lokalnih delovnih mest.

 

Uvedba BONA STERNTHAL«, za katerega je Občinski svet Občine Kidričevo pooblastil občinsko javno podjetje Vzdrževanje in gradnje Kidričevo, d.o.o.  je  tako v začetni fazi.

 

Vsi občani Občine Kidričevo imate možnost, da na sedežu podjetja Vzdrževanje in gradnje kupite oz. naročite vrednostne bone različne višine s takojšnjim 5% popustom.

Primer:

95,00 EUR= 100 Sterthalov

 

Razliko v vrednosti, torej 5 % popust, pokriva javno podjetje Vzdrževanje in gradnje d.o.o. Vrednostni boni so in bodo unovčljivi za storitve in blago pri  ponudnikih, ki imajo sedež in ponudbo v Občini Kidričevo, ter so na seznamu, ki jih bomo redno objavljali v glasilu Ravno polje, spletni strani podjetja in občine ter fb-ju, …

Ponudnik storitve ali blaga bo po prejetem plačilu za storitev in blago z boni Sternthal, posredoval bone na javno podjetje, ki mu bo izplačalo protivrednost na TRR (100 Sterthalov= 100,00 EUR).

Z boni ni mogoče kupiti oz. jih unovčiti za alkoholne pijače in pijače, ki so jim dodane alkoholne pijače, tobak in tobačne izdelke ter za igre na srečo.

Posamezna fizična oseba lahko  letno kupi bone v protivrednosti 500 EUR, za kar se bo vodila ustrezna evidenca. Boni bodo izdani v obliki bankovca in v obliki aluminijastega kovanca. Večino prometa se bo opravilo  z bankovci (10 Sternthal), saj bodo kovanci (1 Sternthal) kovani v omejeni  seriji. Nakup bonov s popustom omogočamo le občanom občine Kidričevo. Vsi ostali si lahko pridobijo bone brez popusta.

 

Uvedba vrednostnega bona Sterthal  pa žal brez vašega sodelovanja ne bo možna. Vljudno vas vabimo in prosimo, da  vsi skupaj pokažemo pripadnost naši občini, s tem, da  uporabljamo Bon Sterthal ,  tako se nam za prihodnost našega gospodarstva in kvalitete bivanja ne  bo treba bati!

 

V upanju,  da z uvedbo  Bona Sternthal  okrepimo lokalno samooskrbo, skrajšamo dobavne verige ter z vašo pomočjo omogočimo učinkovit koncept krožnega gospodarstva, vas  vljudno vabimo, da se nam pridružite!

Ustrezni obrazci na naročilo se nahajajo na spletni strani Občine Kidričevo.

Predstavljamo prve podjetnike, ki so že vključeni v  sprejemanje Bona Sternthal kot plačilnega sredstva:

Frizerstvo Anica Ana Zupanič  Pleterje 42,

2324 Lovrenc na Dravskem polju

T: 02 790 5061

E-MAIL: ana.zupanic@gmail.com

Frizerske storitve


Avtoličarstvo David Žitnik s.p.

Starošince 37b, 2326 Cirkovce

T: 041 368 505

F: (02) 78 90 112

www.avtolicarstvo-zitnik.si

E-MAIL: info@avtolicarstvo-zitnik.si

Popravila vršimo na vseh vrstah vozil (osebnih, dostavnih, terenskih vozil, avtobusih,  tovornih vozil in prikolic, gasilskih vozilih, traktorjih, motornih kolesih in ostalih vozil), avtoličarske storitve (popravilo karamboliranih ter poškodovanih vozil, popravilo posledic toče z barvanjem ali hladnim ravnanjem (vakuum), popravilo plastičnih delov (odbijači, letve, ogledala) z lepljenjem ali varjenjem, strojno poliranje vozil, lastna lakirno sušilna komora, lastna mešalnica barv nemškega proizvajalca  barv GLASURIT (vodne barve, akrilne barve, barve za tovorni program), ki nam jih dobavlja slovenski zastopnik Glaso d.o.o., NOVOST - poslikava vozil - TATUJI), avtokleparske storitve (manjša kleparska popravila, nabava in montaža originalnih ali neoriginalnih kovinskih plastičnih delov ter ostalih delov, nabava in montaža avtostekel in stekel za ostala vozila, za večja kleparska popravila imamo pogodbene servise) in ostale storitve (smo pogodbeni servis za druge poslovne partnerje in zavarovalnice).


Splošno gradbeništvo Beranič Boštjan s.p.

Apače 111, 2324 Lovrenc na Dravskem polju

T: 031 363 609   

www.fasadeberanic.si

E-MAIL: bostjan79@amis.net

Izvajamo vse vrste toplotno-izolacijske fasade, strojne notranje in zunanje omete in slikopleskarska dela.


Center poslovanja, računovodske storitve d.o.o.

Zgornje Jablane 39, 2326 Cirkovce

T: 02 789 0050

www.centerposlovanja.si

E-MAIL: info@centerposlovanja.si

Računovodske storitve


Center poslovnih rešitev d.o.o.

Zgornje Jablane 39, 2326 Cirkovce

T: 031 299667    

Računovodske storitve


Cvetličarna Tulipan, Helena Vodušek s.p.

Lovrenc na Dr. polju 10, 2324 Lovrenc na Dravskem polju

T: 031 608118    

www.tulipan.si

E-MAIL: vodusek.helena@gmail.com

Nudimo vam: šopke za vse priložnosti, aražmaje za vse priložnosti, poročna floristika, žalna floristika in sveče, lončnice in okrasni lončki, rezano in suho svetje, aranžiranje daril.


ČEBELARSTVO VIDOVIČ

Apače 300, 2324 Lovrenc na Dravskem polju                                                                                                     

T: 041 579 827

www.cebelarstvo-vidovic.si

E-MAIL: joza.vidovic@gmail.com 

F: fb.me/cebelarstvo.vidovic

V čebelarstvu Vidovič vam ponujamo različne vrste medu. V ponudbi imamo cvetlični, akacijev, gozdni, kostanjev, lipov in hojev med. Pridelujemo tudi matični mleček in čebelji vosek. Za vas smo dosegljivi na našem domu v Apačah 300 in na telefonski številki 041 579 827. Lahko pa obiščete tudi našo spletno stran http://www.cebelarstvo-vidovic.si/.


Franc Planinšek, dopolnilna dejavnost na kmetiji

Pleterje 34, 2324 Lovrenc na Dravskem polju

T: 041 368511

E-MAIL: franc.planinsek@amis.net

Pri nas na naši kmetiji lahko kupite: Domače bučo olje, pečena bučna semena, domača skuta, mleko, ajdova moka, darilne pakete (olje, pečene bučnice, ajdova moka).

 

Frizerski studio DD

Zgornje Jablane 22, 2326 Cirkovce

T: 041  511 137

02 792 1181

 "Frizerski studio DD se nahaja v Zgornjih Jablanah 22, kjer vam z več kot petindvajsetletnimi izkušnjami v prijetnem ambientu svetujemo in ob upoštevanju vaših želja ustvarimo modne in zanimive pričeske. Nudimo striženje in barvanje las, hladno trajno, pričeske za svečane priložnosti, frizerske storitve, nego las in lasišča, prav tako pa s permanentnimi laki uredimo vaše nohte.

Poskrbeli bomo, da se boste z veseljem vračali!

Ponujamo vam idejo za vaše darilo, to je darilni bon, ki ga lahko kupite v našem Frizerskem studiu DD.

Naročila za termine obiskov sprejemamo na telefonski številki 041 511 137.

Z vami že več kot 10 let."


Frizerski salon Sandra Čelan-Krajnčič s.p.

Šikole 67a, 2326 Cirkovce

T: 02 792 67 61

E-MAIL: sandra.krajncic@gmail.com

V našem frizerskem salonu vam nudimo modna žensko, moško in otroško striženje, barvanja, ki jih narekujejo modne smernice, večbarvna pramena, trajne, masaže lasišča, večerne pričeske in poročne pričeske. Obiščite nas!


Kmetija Pri omi Neži, Maja Lamberger Khabit

Mihovce 4, 2326 Cirkovce

T: 040 365 756

www.omaneza.si

E-MAIL: maja@omaneza.si

Kmetija Pri omi Neži se nahaja v Mihovcah sredi ravnic Dravskega polja. Ima dolgoletno tradicijo, s preusmeritvijo v ekološko kmetovanje pa se odzivamo na mikrosvet okrog nas in ga spreminjamo v bolj prijaznega in zdravega. Na kmetiji ponujamo bučno olje (100% nagrajeno v Sloveniji in Avstriji), polnovredne moke (pirino, rženo, ajdovo, koruzno, konopljino), zdrob (pirin, koruzni), ajdovo kašo in hladno stiskana olja (sončnično, konopljino, bučno).


Kmetija Žitnik, Robert Žitnik

Starošince 40A, 2326 Cirkovce

T: 041 604 317                                                              E-MAIL: kmetija.zitnik@gmail.com

F: fb.me/kmetija.zitnik                               

Na naši kmetij je osnovna kmetijska dejavnost poljedelstvo in prašičereja. Poljščine se trudimo pridelovati s čim manj obremenitvami za okolje, hkrati pa jih, kolikor je le mogoče,  uporabiti kot sestavine v naših dobrotah.

Dopolnilna dejavnost se je v letu 2012 razvila iz dolgoletnega navdušenja nad domačnostjo krušne peči in peko v njej za domače potrebe. K Domače smo s tem, da smo posejali piro, pridali še Zdravo. Domače dobrote je mogoče brezplačno degustirati, nato pa opraviti nakup v  zanimivi prodajalnici na kmetiji: pirina polnozrnata moka, pirina gladka moka, pirini polnovredni široki rezanci, pirini polnovredni jušni rezanci, pirin polnovredni kruh (brez kvasa – z vinskim kamnom in kislim testom) iz KRUŠNE PEČI, pirini keksi (na Dobrotah slovenskih kmetij nagrajeni z znakom kakovosti), pirine palčke z bučnimi semeni, pirini čokoleškoti (na Dobrotah slovenskih kmetij nagrajeni z zlatim znakom), bučna semena – soljena in pražena v KRUŠNI PEČI, bučno olje – 100% naravno (brez dodanega belega olja), paket dobrot – izvirno in domače poslovno ali zahvalno darilo, sestavljeno iz keksov in bučnih semen v darilni embalaži, ter dodanim bučnim oljem. Pri nas so dobrodošle tudi organizirane skupine . . .

 

KMETIJSTVO POLANEC d.o.o.

Pleterje 34, 2324 Lovrenc na Dravskem polju

T:02 7619300     

F: 02 7619306

www.kmetijstvo-polanec.si

E-MAIL: info@kmetijstvo-polanec.si

Kmetijstvo Polanec, d.o.o. Pleterje 34 in Agroles, Kolodvorska 1, Kidričevo ponuja: Novo in rabljeno kmetijsko mahanizacijo, gradbeni material (cement, maltit, apno, opeka, armaturne mreže, betonske cevi in pvc cevi), kurjavo (metrska drva, drva v zabojih, pelete, brikete in vse vrste premoga), semena, gnojila, rezervne dele za traktorje in vse kmetijske stroje, po ugodnih cenah ponujamo vsa mazalna olja, orodje ter zaščitna sredstva. Ponujamo tudi servis in popravilo traktorjev in kmetijskih strojev, za najmlajše pa nudimo razne igrače priznanega proizvajalca Bruder.


MESNINE ŠTAJERSKE D.O.O.

Spodnji Gaj pri Pragerskem 9, 2331 Pargersko

T:02 08 39 150   

F: 02 08 37 575

www.fingust.si

E:MAIL: fingust.pragersko@siol.net

Meso in mesni izdelki iz lastne proizvodnje.


Meso Izdelki Jožef Fingušt S.P.

Spodnji Gaj pri Pragerskem 9, 2331 Pargersko

T: 02 80 39 150  

F: 02 80 37 575

www.fingust.si

E-MAIL: fingust.pragersko@siol.net

Meso in mesni izdelki iz lastne proizvodnje.


MIZARSTVO TAJHMAJSTER d.o.o

Lovrenška cesta 7b, 2325 KIDRIČEVO

T: 02 796 52 11

www.tajhmajster.si

E:MAIL: mizarstvo@tajhmajster.si

1)Notranja oprema – kuhinje, spalnice, kopalnice, predsobe, garderobne omare 2)Stavbno pohištvo – notranja in vhodna vrata, stopnice, okna 3)Pohištvo za poslovne prostore – pisarne, 4)Pohištvo za gostinstvo – oprema lokalov, hotelske sobe 5)Vzdrževanje poslovnih prostorov ter popravila 6)Posredovanje pri prodaji izdelkov, lesa in gradbenega materiala 7)Gradnja stanovanjskih in nestanovanjskih stavb


Okrepčevalnica Atila, Zlatko Šalamun s.p.

Cesta v Njiverce 1a, 2325 Kidričevo

T: 02 7962251    

www.atila.si         

E-MAIL: info@atila.si,

ATILA@atila.1a

F: fb.me/atila.1a/

Nudimo več vrst dnevno svežih malic, pizze, jedi po naročilu, sladice, brezalkoholne pijače. Dodatno nudimo opravljanje kombi prevozov, najem kombijev za prevoz oseb 8+1.


PIZZERIJA KLARA

SPODNJE JABLANE 42F, 2326 CIRKOVCE

T: 02 792 2020

E-MAIL: jaka.kac71@gmail.com

F fb.me/Klarapizzeria

Vse vrste pic iz krušne peči.


Studio idej d.o.o.

Zgornje Jablane 39, 2326 Cirkovce

T: 041 374 495

www.studioidej.si

E-MAIL: info@studioidej.si

Grafično oblikovanje in fotografske storitve.


VITAL, Gostinstvo in trgovina d.o.o.

Tovarniška cesta 7, 2325 Kidričevo

T: 02 7990 396   

F: 02 7995 434   

www.vital-turizem.si

E-MAIL: pan@talum.si

Pan je prijetna restvracija s celovito ponudbo. S posebno kreativnostjo pripravljamo vrhunske kulinarične mojstrovine in ponujamo najboljša vina. Vse iz našega okolja. V različnih prostorih za vas pripravimo poroke, rojstne dneve, birme, plese, poslovna srečanja. Velika dvorana sprejema  do 250 gostov , posebna soba od 25 do 40 gostov, jedilnica od 30 do 50 in steklena soba od 30 d0 60 gostov. Na letni tersai sedi do 50 gostov. Različna družabna srečanja, ko je vzdušje veselo, se pogosto zavlečejo pozno v noč, zato v restavraciji Pan lahko tudi prenočite.


ZAVOD NAZAJ NA KONJA

Starošince 37b, 2326 Cirkovce

T: 041 617369

www.nakonju.si

E-MAIL: info@nakonju.si

 Zavod Nazaj na konja izvaja konjeniške programe za otroke, mladostnike in odrasle: Konjeniški vrtec za otroke med 3. in 5. letom starosti, Mala šola jahanja in konjeništva za otroke med 4. in 12. letom starosti, Šola jahanja in konjeništva za otroke od 8. leta starosti, mladostnike in odrasle, Športni treningi dresure in preskakovanja ovir za otroke od 10. leta starosti, mladostnike in odrasle, Terensko jahanje, Rojstnodnevni programi z možnostjo nakupa darilnih bonov, Programi počitniških aktivnosti, Družinski programi in sprostitveni programi jahanja in druženja s konji, Programi za vrtce, šole in druge zaključene skupine, Programi poslovnih srečanj, Team buildinga in coachinga s konji, Programi aktivnosti in terapij s pomočjo konja, Oskrba in dom za vašega konja.

 

Oglejte si tudi