Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-0°C
Oceni objavo

Povabilo k sodelovanju: "občinski vrednostni bon sternthal" (za gospodarstvo)

Spoštovani,

vljudno vas vabimo k projektu »OBČINSKI VREDNOSTNI BON STERNTHAL«, za katerega je Občinski svet občine Kidričevo pooblastil občinsko javno podjetje Vzdrževanje in gradnje Kidričevo, javno podjetje, d. o. o.

Sistem delovanja omogoča vsakemu občanu, da na sedežu podjetja Vzdrževanje in gradnje kupi oz. naroči vrednostne bone s takojšnjim 5-odstotnim popustom (100 sternthalov = 95,00 evrov). Razliko v vrednosti, torej 5-odstotni popust, pokriva javno podjetje Vzdrževanje in gradnje, d. o. o. Vrednostni boni so unovčljivi za storitve in blago pri ponudnikih, ki imajo sedež in ponudbo v občini Kidričevo.

Ponudnik storitve ali blaga bo po prejetem plačilu za storitev in blago z boni sternthal posredoval bone na javno podjetje, ki mu bo izplačalo protivrednost na TRR (100 sternthalov = 100,00 evrov).

Bonov ni mogoče unovčiti za alkoholne pijače in pijače, ki so jim dodane alkoholne pijače, tobak in tobačne izdelke ter za igre na srečo.

V zameno za sodelovanje v projektu »Bon sternthal« omogoča javno podjetje fizičnim osebam 5-odstotni popust za koriščenje vaših storitev in nakup blaga ter tudi dodatno promocijo vaše ponudbe in podjetja. Posamezna fizična oseba lahko letno kupi bone v protivrednosti 500 evrov, za kar se bo vodila ustrezna evidenca. Boni bodo izdani v obliki bankovca in v obliki aluminijastega kovanca. Večino prometa se bo opravilo z bankovci (10 sternthalov), saj bodo kovanci (1 sternthal) kovani v omejeni seriji. Nakup bonov s popustom omogočamo le občanom občine Kidričevo. Vsi ostali si lahko pridobijo bone brez popusta.

Vaše obveznosti za sprejemanje bonov oz. za vključitev v projekt »Bon sternthal« so:

  • na svojih blagajnah dodajte novo plačilno sredstvo »BON STERNTHAL« (Podobno kot imate urejeno v primeru sprejemanja plačil s plačilnimi karticami. Izdani račun je seveda potrebno davčno potrditi.);
  • izpolnite priloženo vlogo in jo vrnite na podjetje Vzdrževanje in gradnje Kidričevo;
  • določite svojo poslovno politiko do fizičnih oseb pri vračanju v evrih ali sternthalih;
  • prinašajte prejete bone na javno podjetje Vzdrževanje in gradnje Kidričevo.

V upanju, da z uvedbo bona sternthal okrepimo lokalno samooskrbo, skrajšamo dobavne verige ter z vašo pomočjo omogočimo učinkovit koncept krožnega gospodarstva, vas vljudno vabimo, da se nam pridružite!

S spoštovanjem,

Damjan Napast,                                                                                                Anton Leskovar,

direktor Občinske uprave Občine Kidričevo                                                      župan občine Kidričevo

P. S.: Naš namen prikazuje spodnji video (v angleščini, z možnostjo avtomatskega prevajanja).

https://youtu.be/pWAU33l5FLo

Oglejte si tudi