Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Vokalna akademija navdušila na Kogojevih dnevih

Izvedli so tudi Schubertovo delo Gesang der Geister über den Wassern op.167 D 714 za nizka godala in moški zbor.
Vokalna akademija Ljubljana je z gosti solistkami in instrumentalisti 9. septembra nastopila naKogojevih dnevih.

 

V Vokalni akademiji Ljubljana poje od šestnajst do dvajset izkušenih zborovskih pevcev iz vse Slovenije, ustanovljena pa je bila pred tremi leti. V tem času je zmagala na številnih mednarodnih tekmovanjih.  Najprej v na zborovskem tekmovanju v Arezzu v Italiji, kjer je leta 2009 osvojila tudi veliko nagrado. Slednja ji je odprla pot v Varno, kjer so maja 2010 nastopili kot prvi moki zbor, nato pa so osvojili še veliko nagrado Evrope. Jeseni 2010 so ansambel povabili na vrhunski festival vokalne glasbe Polyfollia v Franciji. Julija 2011 je Vokalna akademija Ljubljana s solisti in instrumentalisti trikrat izvedla baročno opero H. Purcella Dido in Enej, avgusta pa je nastopila z Markom in Bernardo Fink.

 

Septembra letos so jim v Arezzu podelili prestižno nagrado Guidoneum award 2011 za izjemne dosežke in doprinos k razvoju zborovske glasbe v svetovnem merilu, julija naslednje leto pa bodo Evropo predstavljali na World choral summit 2012 v Pekingu.  

 

Umetniški vodja in dirigent Vokalne akademije Ljubljana je maestro Stojan Kuret. Z ansamblom sodelujejo tudi pianistka Mojca Prus, sopranistka Martina Burger, violončelistki Urša Kržič in Kaja Kapus ter mezzosopranistka Barbara Sorč.

 

Program na koncertu v Kanalu: F. Gerbič, F. Schubert, B. Ipavec, H. Volarič, E. Grieg (prir. G. Jereb), A. A. Leban, L. Lebič, U. Krek, A. Čopi, P. Merku.

 

Oglejte si tudi