Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Letos več turistov

Letos beležimo več turistov kot lani, največ tudi letos v avgustu.

Tekst: Nika Testen, TIC Kanal

 

Letos je Turistično informacijski center Kanal do septembra 2013 obiskalo 1602 turistov, ki prihajajo predvsem iz Nemčije, Avstrije, Anglije, Italije in Francije. Veliko je tudi domačih turistov.

 

Turisti povprašujejo največ po zemljevidih kolesarskih in pohodniških poti – aktivnosti v občini, gostinski ponudbi, ogledih znamenitosti v občini. Turisti iščejo možnosti za aktivni turizem, zato bi bilo potrebno ponuditi turistom več možnosti za vodne aktivnosti – na primer izposojo kanujev, čolnov, ribolov ter kolesarjenje, pohodništvo v občini. Povečuje se povpraševanje turistov po kvalitetnejši gostinski ponudbi v Kanalu.

 

V turističnih nastanitvenih objektih v občini je bilo do septembra 2013 zabeleženih 862 nočitev. Podatki so pridobljeni s strani ponudnikov nastanitvenih zmogljivosti v občini.

 

Sicer pa v oktobru 2013 pričnemo z urejanjem zgodovinske poti ter zgodovinske dediščine na območju Prižnice in Vodic v okviru čezmejnega projekta "Pot miru – Via di Pace", program Slovenija – Italija 2007-2013.

 

V jesenskem času bomo pričeli tudi z izvajanjem projekta "Podjetništvo na podeželju", LAS za razvoj. S tem projektom želimo mladim in starejšim, ki se želijo podati na samostojno pot, pomagati pri pridobivanju podjetniških znanj in s tem povečati možnosti za samozaposlovanje na podeželju. Projekt je sofinancira Evropski sklad za razvoj podeželja.

 

V okviru projekta "Rural", program Slovenija – Italija 2007-2013 bomo organizirali tržnico na prireditvi Praznik kostanja v Ligu in predstavili raziskavo starih jedi na območju občin Kanal ob Soči in Prepotto na italijanski strani.

 

Aktivno sodelujemo z domačimi ponudniki in jih motiviramo pri trženju lokalnih produktov (sodelovanje na sejmih, motivacijske delavnice, svetovanja, oblikovanje spremljevalnega programa na tržnici Kanal za jesen in zimo 2013).

 

 

Oglejte si tudi