Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
NED.
20°C
11°C
Oceni objavo

Who is PDW ali kdo so PDW?

Tokrat vam predstavljam posebno odbojkarsko ekipo, ki jo vodim od letos. Gre za ekipo neverjetno karizmatičnih in optimističnih deklet, s katerimi je največji užitek delati in sodelovati. Poleg naštetega vsa dekleta druži še ena značilnost: gluhota.
Who is PDW? (ali prevedeno v našem jeziku: »Kdo so PDW«?) Najbrž se sprašujete, kaj kratica PDW pomeni. Morda boste že v kratkem lahko zasledili kakšno informacijo o ženski odbojkarski ekipi, imenovani PDW. Kratica namreč pomeni Power Deaf Women (prevedeno Močne gluhe ženske), ki jo sestavlja prijetna skupina deklet starih od 19 do 34 let. Gluhe odbojkarice s svojo energičnostjo in močnim športnim duhom »dvigujejo krila« na dvoranskih tleh.

Kdo sestavlja žensko ekipo PDW? Zanimivo je, da so se zbrale punce iz različnih društev iz celotne Slovenije, in sicer Ljubljane, Celja, Maribora in Novega Mesta, trener pa sem iz občine Kanal ob Soči, točneje iz vasi Avče. V pričetku, torej spomladi 2011, je bilo kar 10 deklet, lansko jesen pa se je to število zmanjšalo na 9.

Seveda ni skrivnost, katere so te mlade ženske, ki trenutno sestavljajo ekipo v jesenskem delu 2012. Naj vam jih naštejem: naša kapetanka Nina Orešnik iz MDGL, dobra strateginja Valerija Škof iz Celja, večna optimistka Maja Kuzma iz MDGL, razigrana Petra Šiler iz Novega Mesta, navihana Simona Drev iz MDGL, huda napadalka in najmlajša soigralka naše ekipe Daša Peperko iz Celja, naši pridni rezervistki Gordana Steklasa iz Celja in Ksenija Podlogar iz društva MDGL, nazadnje pa se je ekipi pridružila še odlična Jenny Bolšedonova iz Estonije in je trenutno članica MDGL. Pa da ne pozabim, prav tako se je na zadnji tekmi zelo izkazala tudi Kobaridčanka po rodu, trenutno živeča v Ljubljani Mateja Kanalec, prav tako članica MDGL. Njihov trener sem Erik de Posarelli, ki jih poskušam dobro voditi, motivirati in učiti, da bodo rezultati še boljši.

Se pa zahvaljujemo občini Kanal in OŠ Kanal za najem telovadnice, kjer smo 19. januarja 2013 imeli trening od 9. do 14.ure, na koncu pa smo se v prijateljski tekmi pomerili z dekleti OK Neptun. Bil je lep dogodek, in moja dekleta so bila nad treningom, telovadnico in seveda Kanalom navdušena, tako da bomo tu še velikokrat organizirali skupne treninge.

Še enkrat gre tudi zahvala OŠ Kanal za izposojo kombija, ki nam je omogočil udeležbo na mednarodnem turnirju na Madžarskem.

Kaj več si lahko tisti, ki obvladate miško in računalnik, pogledate na spletni strani Športna zveza Celje http://www.szc.si/ ali pa pokukate na strani Facebook, kjer vtipkate ime naše skupine Power Deaf Women in si lahko ogledate naše slike med igro.

Za konec še naš cilj, ki si prizadevamo doseči: svetovno prvenstvo v dvoranski odbojki gluhih leta 2015 v Franciji.

Ekipo PDW na treningu si lahko ogledate tudi v videu.

Oglejte si tudi