Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Vrhunski balinarski turnir

V soboto, 12. avgusta, je Balinarski klub iz Deskel pripravil vrhunski meddržavni balinarski turnir, ki si ga je ogledalo več kot 200 ljudi.

Tekst: Marjan Schilling, Balinarski klub Deskle 

Na baliniščih v  Desklah in okolici je 12. avgusta pred več kot 200 gledalci, potekal meddržavni turnir članic iz Italije, Hrvaške in Slovenije. Tudi letos nam je uspelo pripraviti vrhunsko tekmovanje, v katerem sta najboljšo igro prikazali igralki domačega kluba Marija Kodermac in Maruša Tinta (najboljša zbijalka), ki sta v finalu premagali dvojico iz Marinićev, prijetnega hrvaškega presenečenja, treji sta bili reprezentantki Italije, lanski zmagovalki turnirja, sestri V. in C. Venturini, letošnji italijanski prvakinji in tretji v evropskem pokalu z ekipo Buttria. Četrto mesto sta z odlično Mojco Kopač osvojili igralki iz Milj. Najboljša bližalka turnirja je bila predstavnica Škole bočanja Čavle Marina Svetić.


Vsekakor bomo s tradicijo nadaljevali, k čemur nas obvezujejo tudi pohvale in zadovoljstvo nastopajočih in njihova igralska kakovost, za kar so bile nagrajene tudi z iskrenim navdušenjem gledalcev.

Oglejte si tudi