Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Najboljši športniki kanalske občine

Izbiro naj športnika občine Kanal ob Soči je že petič zapored organiziralo Športno kulturno društvo Nasmejanih. Tudi letos so podelili priznanja za tri kategorije: za izjemne šahovske dosežke, za naj športnika kanalske občine za leto 2013 in za naj mladega športnega talenta v lanskem letu.
Priznanje za izjemne šahovske dosežke je prejela šahovska velemojstrica in dr. psihologije Jana Krivec. Uspešno šahovsko kariero je samo prenesla oziroma prezrcalila na svojo osebno. Leta 2007 je osvojila naslov šahovske velemojstrice, kot prva Slovenka je presegla mejo 2300 ELO točk, ki je meja za velemojstrski naziv. Jana Krivec je sedemkratna državna članska ženska prvakinja v šahu in stalna članica ženske članske šahovske reprezentance Slovenije od leta 1996. Do sedaj je igrala na osmih olimpijadah.

Nato je sledila podelitev za Naj športnika občine Kanal.

 

Tretje mesto je osvojila Ana Kašček, članica Športnega twirling kluba Deskle. Že 18 let se ukvarja s twirlingom in je najstarejša tekmovalka v Sloveniji. Lanska sezona je bila še posebej uspešna. Na državnem tekmovanju je dosegla 1. mesto v kategoriji A - freestyle senior, na mednarodni tekmi UK open pa je zasedla mesto takoj za zmagovalnim odrom. Druga je bila Maruša Tinta, balinarka pri Balinarskem klubu Deskle. V letu 2013 je dosegla 1. mesto na državnem prvenstvu v disciplini igra v krog, bila je druga na državnem prvenstvu v disciplini masters, kjer se med seboj pomeri 8 najboljših balinark posamezne sezone. Na  evropskem prvenstvu v paru je skupaj z Denis Vidmar osvojila 7. mesto in bila prva na pokalu Slovenije za četvorke. 

 

Naj športnik je že tretjič zapored postal Kristjan Medvešček, član Kolesarskega Kluba Črn Trn.

Sodeloval je na tekmah serije superenduro, ki se odvijajo v Italiji in dosegel 22., 3. in 2.mesto. Gre za eno najmočnejših enduro serij na svetu, zato je udeležba na vsaki tekmi z izjmeno konkurenco poseben izziv. Tekmoval je tudi na Enduro World Series(EWS) in za slovenski enduro pokal. Na državnem prvenstvu 4X je dosegel 2. mesto in tako postal državni podprvak, na tekmi za državno prvenstvo v enduru na Javorniku, pa je postal državni prvak.

 

Peto mesto v kategoriji "naj mladi športni talent" je dosegla Kaja Jerončič Skrt, članica Športnega twirling kluba Deskle. Med njenimi pomembnimi uspehi v letu 2013 je 1. mesto na državnem prvenstvu v kategoriji skupinsko A – team junior in 5. mesto na mednarodnem tekmovanju UK OPEN na Škotskem v kategoriji freestyle – junior.

 

Četrti sta bili odbojkarjici pri ŠK VIENpi Špela in Polona Marušič. Večja uspeha teh mladih odbojkaric sta 1. mesti na državnem prvenstvu pod 15 let in 17 let v odbojki na mivki. 3. mesto je osvojil break dance plesalec, član ekipe Go-Breakers in plesnega klub V.I.P Matija Miščič. V lanskem letu se ponaša s 3. mestom na Evropskem prvenstvu v disciplini solo med mladinci in s 1. mestom na svetovnem prvenstvu v disciplini ekipno. Drugo mesto je zasedel športni karateist pri ŠD Nova Gorica Teo Otrino. Med njegovimi boljšimi uspehi v lanskem letu je skupno prvo mesto ki ga je dosegel v točkovanju za Pokal Slovenije pri mladincih v kategoriji borbe, postal je pokalni zmagovalec v športnih borbah za leto 2013. V točkovanju za Pokal Slovenije je pri mladincih v kategoriji borbe in kate skupaj dosegel skupno drugo mesto in je pokalni podprvak športne borbe in kate za leto 2013.

 

Naj mladi športni talent občine Kanal ob Soči pa je postal tradicionalni karateist pri karate klubu Goryju Aljaž Markič. S preteklo sezono je izredno zadovoljen, saj je bila to njegova najuspešnejša sezona. V prihodnje si želi te rezultate še izboljšati in svoje znanje preizkusiti na še večjih tekmovanjih. Na mednarodnem turnirju v Mostarju v Bosni in Hercegovini je dosegel 1. mesto v disciplini kata posamezno med kadeti in 1. mesto v ekipnem tekmovanju. Na Evropskem prvenstvu v tradicionalnem karateju v Beogradu pa je bil med kadeti dvakrat tretji v disciplinah kata in enbu.

 

Športnikova pot do velikih dosežkov je vedno nejasna in preveč razvejana. Morda niti trdo delo ne prinaša želenih rezultatov. Treba je imeti tudi srečo in srečo imajo samo pogumni. Vsem športnikom seveda čstitamo in jim želimo še veliko uspehov.

Oglejte si tudi