Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Twirlerke postale državne prvakinje

Deskljanske twirlerke so se z 18. državnega prvenstva Slovenije v twirlingu vrnile kot zmagovalke! Skupno so osvojile 17 zlatih, 6 srebrnih in 5 bronastih medalj.
Tekst: Športni Twirling klub Deskle

 

Letošnje državno prvenstvo Twilring zveze Slovenije je potekalo drugače kot prejšnja leta, saj tako velikega števila tekmovalk ni več moč oceniti v enem vikendu. Tako se je že 25. januarja v Kanalu ob Soči odvijalo prvo predtekmovanje v organizaciji Športnega twirling kluba Deskle in Twriling zveze Slovenije, na njem pa so tekmovale solistke in pari v solo kategorijah, kjer je bil poudarek na pravilni tehniki dela s palico. Drugo tekmovanje je bilo 8. marca v Slovenski Bistrici, prav tam pa se je 5. in 6. aprila s finalom zaključilo tudi prvenstvo. Finale sta organizirala Športni twirling klub Sašo in Twirling zveza Slovenije, tekmovali so finalisti iz 14 klubov iz vse Slovenije, sodili pa so sodniki iz Škotske, s Španije in Hrvaške. Tekmovanja se je udeležilo 47 tekmovalk iz Deskel, ki so v 41 nastopih tekmovale posamezno, v parih in skupinah.

 

Vse skupine (C team mlajši junior, C team junior, C team starejši junior, B team junior in A group junior) so osvojile 1. mesto, skupina A team senior pa je zasedla 2. mesto.

 

Posamezno so se na prvo mesto uvrstile Urška Marušič (C solo junior), Karin Lazar (B solo junior), Veronika Koncut (B solo senior), Angelika in Veronika Koncut (A solo pari senior), Sara Štendler (C freestyle junior), Taja Lazar in Sara Štendler (C freestyle pari junior), Špela Križman (B freestyle senior), Hana Gabrijelčič in Karin Lazar (B freestyle pari junior). Ana Kašček je posamično na prvo stopničko stopila dvakrat (A solo senior, A freestyle senior), v novi kategoriji spretnosti z dvema palicama pa sta si prvo mesto delili Angelika in Veronika Koncut.

 

Na drugo mesto so se uvrstile Hana Gabrijelčič (B solo junior), Urška Marušič (C freestyle junior), Kaja Jerončič Skrt in Tjaša Markočič (A freestyle pari junior), Urška Kralj (B freestyle senior) ter par Tina Kogoj in Tadeja Kralj (B freestyle pari junior).

 

Na tretje mesto so se vrstile Nika Marušič (C solo junior), Teja Blažič (B solo junior), Lara Škodnik in Neža Murovec (C solo pari junior), Neža Jeklin in Teja Blažič (B solo pari junior) ter Kaja Jerončič Skrt (A freestyle junior).

 

Prav vse članice se niso uvrstile na stopničke in v finalne nastope, a so kljub temu klub odlično zastopale. To so solistke Lara Škodnik, Urška Krumpak, Ana Čargo, Špela Močnik, Sara Klobučar, Nina Feltrin, Aneja Šuligoj, Neža Jeklin, Mojca Stanič, Taja Lazar, Anesa Androvič, Laura Mavri, Marjana Šuligoj, Tina Kogoj, Neža Kogoj, Nika Groselj in Tjaša Markočič ter pari Aneja Lango in Teja Pavšič, Anika Mugerli in Sara Zavec, Petra Skrt in Manca Šuligoj, Maja Laščak in Aneja Šuligoj, Neža Jeklin in Teja Blažič, Lara Marušič in Nika Groselj ter Jasmina Tancoš in Mateja Mavrič.

 

Twirlerkam in trenerkam čestitamo za odlične rezultate, poleg tega pa se zahvaljujemo navijačem in staršem za podporo in bučno spodbujanje tekmovalk. Zahvaljujemo se tudi Osnovni šoli Deskle in Osnovni šoli Kanal, ki nam omogočata primerne pogoje za treninge, Občini Kanal ob Soči, Krajevni skupnosti Anhovo Deskle in podjetjema Elektro Primorska in Salonitu Anhovo ter vsem ostalim, ki ste nam omogočili izvedbo in udeležbo na prvenstvu.

 

Povezave

www.twirling.si

Oglejte si tudi