Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

V novo odbojkarsko sezono z novo ekipo

Odbojkarji kanalskega Salonita Anhovo se že dobro pripravljajo na novo sezono 2013-14. Pomlajeno in polprofesionalno ekipo bosta v novem letu vodila trener Leon Schilling in njegov pomočnik Rok Knafelc.
Pred vstopom v novo odbojkarsko sezono je jasno, da se večina moških odbojkarskih prvoligašev zaradi gospodarske krize usmerja v pocenitev in pomladitev ekip. Zvenečih okrepitev zato tudi pri Salonitu ni, so pa obdržali nekaj nosilcev igre lanske sezone in zraven priključili perspektivne mlade Kanalce. Kadrovske spremembe so v klubu očitne.

 

"Zaradi znižanja proračuna smo se odpovedali precejšnjemu številu igralcev. Začenjamo s polprofesionalno ekipo, ki bo trenirala enkrat dnevno. Jani Kovačič in Danijel Koncilja klub zapuščata in sta odšla v ekipo Posojilnica Dob, ki igra v Ligi prvakov. Pravi prestop v pravem času za njuni karieri, kar nas zelo veseli. Janko Bregant odhaja kot drugi korektor v ACH Volley, Matija Jereb in Andraž Paliska pa še iščeta klub. V klubu ostajajo nosilci igre lanske sezone Luka Krivec, Dane Mijatovič, Dejan Čabarkapa, Andrej Kovačič in Urban Česnik ter Matevž Lazar. V Kanal se vrača Israel Dos Santos. Ekipi smo priključili tri obetavne mladince Jureta Okrogliča, Ireneja Karnela in Blaža Marušiča. V domač klub se vrača tudi Ambrož Sirk, ki je že nosil dres Salonita. Premešali sta se tudi trenerski vlogi, prvi trener bo postal dosedanji pomočnik Andreja Urnauta Leon Schilling, pomočnik trenerja pa bo Rok Knafelc. Oba sta diplomanta Fakultete za šport, mlada strokovnjaka, ki si zaslužita ti vlogi,« je povedal športni direktor OK Salonit Anhovo Miloš Grilanc.

 

Za odbojkarje Salonita sta torej dva meseca priprav na novo sezono. Po nizu prijateljskih tekem se je ekipi pridružil tudi Dane Mijatovič, ki je bil odsoten zaradi reprezentančnih tekem.

 

Medtem ko imata prva in druga ekipa OK Salonit Anhovo - Kanal za seboj že tedne trdega dela, so v septembru s treningi začele tudi mlajše in ostale klubske selekcije. Pod vodstvom trenerke Mete Okroglič bosta z vadbo pričeli selekciji Mini in Male odbojke. Treningi bodo potekali trikrat tedensko v ŠD Kanal. Trener starejših dečkov ostaja Ivan Markič, ki bo ekipo vodil tri krat tedensko. Poleg Kanala, vadbo odbojke organizirajo še na OŠ Deskle in OŠ Dušana Muniha na Mostu na Soči, kjer bo vadbo vodil legenda kanalske odbojke Dejan Munih.

 

Lansko sezono je svoje delo opravila le kadetska ekipa Salonita, z drugim mestom v kadetskem državnem prvenstvu je izboljšala predlansko uvrstitev. Prva ekipa pa je po porazu z ekipo Astec Triglav sezono zaključila na repu lestvice. Po neuspeli lanski sezoni športni direktor OK Salonit Anhovo Grilanc prizna, da je sistem tekmovanja precej krut: "Dejstvo je, da se na koncu igra končnica in v zadnjih tekmah se odloča o celotnem prvenstvu. S tem sistemom igranja smo dobro seznanjeni. Tudi v prihajajoči sezoni sistem tekmovanja ostaja enak in se bo treba dobro psihološko pripraviti," pravi Grilanc.

 

Cilji kluba v naslednji sezoni ostajajo skromni. Do realizacije pa bo pomembno kako bodo pritisk zdržali mladi novinci in kako uspešno bo delo z novim trenerjem.


"Naš cilj je uvrstitev v modro skupino med najboljših šest ekip. Verjamem, da bo ekipa sprejela nov način vodenja in da se bodo vsi zastavljeni cilji uresničili.  Zahvaljujem pa se glavnemu pokrovitelju kluba Salonitu Anhovo. V teh težkih časih za slovensko gradbeništvo ni enostavno nameniti del prejemkov v lokalno okolje. Vesel sem, da nova uprava vidi potencial v tej ekipi in upam, da se bo ta zgodba nadaljevala tudi v naslednjih letih še dodaja Grilanc.

Žreb parov letošnjega tekmovanja za pokalni naslov Slovenije je stare in vsem znane nasprotnike določil tudi prvi ekipi Salonita. V prostorih OZS so 9. septembra izžrebali pare tekmovanja za letošnji pokalni naslov Slovenije. V moški konkurenci bodo naslov branili odbojkarji ACH Volley, ki se bodo kot še vsi lanski četrtfinalisti tekmovanju pridružili v osmini finala. Ljubljančani v 1/4 finalu lahko najverjetneje pričakujejo zmagovalca dvoboja med ekipama Panvita Pomgrad in Krke, v 1/2 finalu pa jih bo čakal zmagovalec dvoboja med ekipama Calcit Volleyball in Astec Triglav, Salonit Anhovo se bo v 1/4 finalu najverjetneje pomeril z ekipo Go Volley, v 1/2 finalu pa jih najverjetneje čaka zmagovalec dvoboja med ekipama Lunos Maribor in Šoštanj Topolšica.

 

Zaključni turnir za odbojkarje bo v petek, 24. in soboto, 25. januarja 2014.

 

 

Oglejte si tudi