Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
ČET.
16°C
4°C
Oceni objavo

Odbojkarji Salonita se pripravljajo na novo sezono

Dobra potnica iz lanske sezone, naslov pokalnega prvaka in končno 4. mesto v državnem prvenstvu vliva upanje, da bomo v letošnji sezoni spet deležni dobrih odbojkarskih iger v Kanalu.
Tekst: Boštjan Simčič

 

Konec julija so se odbojkarji članske ekipe OK Salonit Anhovo - Kanal zbrali na prvem treningu v sezoni 2014/15. Trener Leon Schilling in pomočnik trenerja Rok Knafelc bosta poleg že znane zasedbe prihodnjo odbojkarsko pot tlakovala še s povratnikov in izkušenih ter preizkušenih igralcem Darijem Savičičem. Iz mladinske ekipe je v prvo moštvo prišel 193 centimetrov visoki sprejemalec Martin Jerončič. Ambrož Sirk je moral odbojko opustiti zaradi službe, reprezentant Dane Mijatović pa bo svojo odbojkarsko pot nadaljeval v  tujini.

 

Cilj: polfinale državnega prvenstva

Športni direktor Miloš Grilanc je za Primorske novice novo sezono strnil takole: ”Ker delamo v skromnih, a stabilnih finančnih razmerah, je zaradi zgodnje priprave ekipe s preverjenim strokovnim štabom naš cilj polfinale državnega prvenstva in zaključni turnir pokala. Menim, da so razmerja moči v ligi podobna lanskim. ACH, ki je zbral najboljše slovenske odbojkarje, bo nekoliko odstopal, med drugimi ekipami lanskega vrha pa bodo boji precej izenačeni.” Salonit v sezoni 2014/15 sestavlajo, organizatorja: Luka Krivec, Irenej Karnel; blokerja - Israel Dos Santos, Urban Česnik; sprejemalci - Dejan Čabarkapa, Jure Okroglič, Blaž Marušič, Martin Jerončič; napadalca - Darijo Savičić, Matevž Lazar; prosta igralca - Andrej Kovačič, Danijel Šarić. Trener: Leon Schilling; pomočnik - Rok Knafelc.

 

Sprejet je bil nov tekmovalni koledar, ki prinaša začetek sezone tri tedne prej kot običajno. S podaljšanim obdobjem igranja so število igralnih sred v rednem delu državnega prvenstva zmanjšali na tri.

 

Aktivno delo z mladimi

Drugo moštvo Salonita bo igralo v tretji ligi, v državnih prvenstvih pa bodo aktivne vse selekcije. Salonit bo poskusil vadbene skupine organizirati tudi v Solkanu in v Bovcu ter na Mostu na Soči. Da je delo z mladimi v kanalski šoli odbojke dobro organizirano, priča tudi lanski uspeh mladih odbojkarjev, ki so postali podprvaki v Mini odbojki. V Braslovčah, kjer je  potekal zaključni turnir v Mini odbojki, so mladi Kanalci morali priznati premoč ekipi Panvita Pomgrad z rezultatom 2:1 (25:07, 08:25, 25:21) ter tako osvojili končno 2. mesto v DP v Mini odbojki.

 

 

Treningi mlajših selekcij so se že pričeli. Pod vodstvom trenerke Mete Okroglič bodo z vadbo pričeli selekciji Mini in Male odbojke. Trener starejših dečkov Ivan Markič pa bo ekipo vodil trikrat tedensko. Vse je torej pripravljeno, da se lahko popolnoma in v miru vse selekcije naših odbojkarjev pripravljajo na nove izzive v prihajajoči sezoni.

Oglejte si tudi