Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo v 4krosu 2012 - 4x Plave

ŠRD Ložice je bilo letos ponovno na vrsti za organizacijo državnega prvenstva v 4krosu. Prav v Plavah je bilo leta 2006 organizirano prvo državno prvenstvo v Sloveniji. Sledilo mu je prvenstvo leta 2009, ki je bila tudi prva uradna dirka na prenovljeni 4kros progi Luku Krs.
Tekst: Andraž Krašček

Na dirki so se zbrali vsi najboljši slovenski tekmovalci, videli pa smo tudi nekaj novih obrazov. Vse oči so bile uprte v domačega favorita Kristjana Medveščka (KK Črn trn). Pričakovali smo zmago na domači progi. SIcer pa smo vse tekmovalce enako zavzeto spodbujali, saj si vsak zasluži čestitke za spust po teh strmih prašnatih neravninah.

Kljub močni konkurenci predvsem iz lastnega kluba, je naslov državnega prvaka med člani ponovno osvojil Kristjan Medvešček, ki je bil najhitrejši tudi v kvalifikacijah. Bron in srebro sta osvojila njegova klubska kolega Andrej Bratina in Matija Stupar.


Nič manj borbeni niso bili mladinci. Naslov prvaka si je privozil Tilen Leban (KK Črn trn) pred Timom Zupancem (KD Rajd Trek) in Luko Bolha (KK Črn trn). Lanski nosilec naslova Jakob Malik (KK Črn trn) je dirko končal na četrtem mestu.


Med najmlajšimi v kategoriji do 15 let se je za zmago borilo pet tekmovalcev. Zmago je slavil Blaž Govekar (Orbea Geax) pred Rokom in Urhom Goričem (oba KK Črn trn). Rok Gorič je bil tudi najhitrejši v kvalifikacijah. Prav ti tekmovalci si zaslužijo največ pohval, saj so se kljub njihovi mladosti neustrašno spopadli s progo in drug z drugim.


V amaterski konkurenci je Almedin Medič (KK Črn trn) postavil najhitrejši čas kvalifikacij, vendar je po slabem startu v polfinalni skupini izgubil možnosti za zmago. Naslov državnega prvaka je tako pripadel Mihaelu Holsedlu (ŠD Sveti Jurij) bron in srebro pa sta osvojila Luka Berginc in Jure Kurinčič (ŠKTD Avče). Domačin Martin Krašček se je v finalu s počeno zračnico pripeljal na četrto mesto.

avtor fotografij Vanja Kodermac

Oglejte si tudi