Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Deseti Downhill

Konec aprila se je v Avčah odvijala tradicionalna tekma slovenskega pokala v spustu z gorskimi kolesi Downhill Avče. V letošnji že deseti izvedbi se je organizatorje ŠKTD Avče vreme ponovno usmililo in tekma je tako potekala po suhem terenu.
Tekst: Miha Jakopič

 

 V dosedanjih desetih izvedbah smo bili priča petim mokrim in petim suhim tekmam. Proga z Avškega Kuka velja za eno najatraktivnejših v pokalu in zato vsako leto privabi veliko število tekmovalcev in gledalcev. Letošnja ni bila izjema in tako smo na startu videli okrog 120 tekmovalcev iz petih držav, zanje pa je po nekaterih ocenah navijalo okrog 1000 gledalcev. V napetem finalu si je zmago v elitni kategoriji privozil član mednarodne ekipe Unior Tools Team Žiga Pandur, pred Miranom Vauhom (Črn Trn). Na odličnem tretjem mestu pa je pristal član ŠKTD Avče Andrej Markič.

 

Domači tekmovalci so se odlično odrezali tudi v ostalih kategorijah in tako dosegli najboljši klubski uspeh doslej. Poleg že prej omenjenega Markiča, so k uspehu prispevali še Miha Ivančič z zmago v kategoriji mladincev, Luka Berginc in Jure Kurinčič s prvim in drugim mestom v kategoriji mlajših mladincev ter Urška Mežnar in Klemen Kuk s četrtim mestom, prva v ženski kategoriji drugi pa v kategoriji amaterjev.

Organizatorji bi se radi ob tej priložnosti zahvalili vsem, ki so na kakršen koli način pripomogli, da je prireditev uspela!

Oglejte si tudi