Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Dan kanalske odbojke v spomin na "Vojca"

V soboto, 28. septembra, se bo v športni dvorani v Kanalu ob 12h začel Dan kanalske odbojke v spomin na lani preminulega Vojka Jakopiča.

Tekst: Boštjan Simčič


Vojko Jakopič je bil izjemen odbojkarski trener in odličen strokovnjak. Svoje izkušnje je delil domačim odbojkarjem in tudi igralcem v zamejstvu.

 

Odbojko je začel igrati leta 1974. Vodenje prve ekipe OK Salonit Anhovo je prevzel leta 1983 in ostal njen trener do sezone 1988/89. V tem obdobju je OK Salonit Anhovo dva krat zaporedoma osvojil naslov republiških prvakov.


Letošnji Dan kanalske odbojke bo posvečen prav "Vojcu". Pod organizacijo športnega dogodka se podpisujejo kar trije klubi in sicer OK Salonit Anhovo, ženski odbojkarski klub Neptun in športni klub VIENpi. Namen dogodka je tudi predstaviti delovanje vseh selekcij v vseh odbojkarskih klubih v Kanalu in začrtati nove poti v prihajajoči sezoni.

 

Vrhunec bo mini turnir, ki se bo začel ob 16h, na katerem bodo igrali domači klub Salonit Anhovo, GO Volley iz Nova Gorice in Calcit Volleyball iz Kamnika.

 

Že na lanskem prazniku odbojke se je na parketu kanalske športne dvorane zbralo približno 500 odbojkarjev in ljubiteljev igre ob mreži. 

 

Podroben program dneva je v priponki.

 

Oglejte si tudi