Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Aktivno za več zdravja

Večkrat slišimo »podpiram slovensko« ali »pridelano v Sloveniji«, no, jaz bi lahko rekla »zasnovano v Sloveniji«. Da, na trgu se je pojavila nova vadba, ki je, resnici na ljubo, ne podpiram zato, ker jo je zasnovala Slovenka, ampak zato, ker je dobra!

Imenuje se Nirvana (breathing fitness to music). V ozadju ni nikakršne zgodbe kot sestavnega dela marketinga, ki je lahko bodisi resnična ali pa tudi ne. Njen namen je vplivati na naša telesa toliko, kolikor zmoremo, da smo še vedno v območju varnega. Dobra stran te vadbe je, da si lahko sami ''doziramo'' intenzivnost, predvsem pa, da vpliva tudi na sproščanje uma in stabilizacijo hrbtenice. Gre za umirjeno, a vendar dinamično vadbo ob prijetnih melodijah, kjer je bistvo tudi v pravilnem dihanju. Velika prednost Nirvane je, da je namenjena tako ženskam kot moškim, kakor tudi mlajšim in starejšim.

No, Nirvana je samo en del mozaika, ki sestavlja celotno vsebinsko podobo naše ekipe Paravan – športne dejavnosti. Nekaj informacij o nas najdete na www.sanasport.si.

Trenutno se odvijajo aktivnosti skupinskega teka in Nirvane, na željo in potrebo pa tudi masaža in kineziotaping.

 

Napisala: Špela Paravan

Oglejte si tudi