Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Srečanje na Kanalskem Vrhu

Pri jezeru na Kanalskem Vrhu so se na začetku junija srečali sedanji in nekdanji vaščani.
Drugi konec tedna v juniju so se na Kanalskem Vrhu zbrali vaščani, medse pa povabili tudi številne nekdanje krajane, ki so se odselili in si družino ustvarili v drugih krajih Slovenije. Srečanja se je udeležilo približno 80 udeležencev. Najmlajša udeleženca sta štela le dobro leto, najstarejši pa krepkih 96 let.

 

Za dobro vzdušje so skrbeli domači glasbeniki, za dobro počutje obložene mize, za mokre noge pa razbesnela nevihta. Kakor koli, vzdušja ji ni uspelo pokvariti.

Veliko pozornosti so pritegnile stare fotografije, ob gledanju katerih so lahko krajani obujali spomine na sedemdeseta leta in gradnjo skupnega vaškega vodnega zajetja. Na čas, ko je v vasi delovala celo diskoteka (menda je tedaj še v Novi Gorici niso imeli!), na številna pustovanja, delovne akcije in utrinke iz vsakdanjega življenja. Posebno vrednost pa je srečanju dodal ogled filmskih posnetkov z začetka devetdesetih let prejšnjega stoletja, ki so nastali na Kanalskem Vrhu. Večina si jih je lahko ogledala prvič. Malo starejši so se tistih časov še dobro spominjali, najmlajši pa na njih opazovali svoje starše v njihovih letih. Strinjali so se, da ni zabavnejšega kakor videti svojega tatu, kako se kot kratkohlačnik vozi na motorinu oziroma na kolesu.

 

Udeleženci srečanja se ob tej priložnosti zahvaljujemo pobudnikom in organizatorjem srečanja. Posebna zahvala gre Stojanu Lazarju, Miranu Humarju in Žarku Jevščku.  

 

Oglejte si tudi