Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
7°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

Prometni kaos

Jutra so bolj ali manj kaotična pri vseh ljudeh. Vstati, se obleči, pozajtrkovati, se vmes še dodobra prebuditi ... Vse to so stalnice pri večini ljudi. Ko pa imaš otroka, se ves ta kaos podvoji, potroji ... Tako kot hitimo doma, hitimo tudi zunaj doma. Ura nas neusmiljeno preganja, služba čaka, mi pa moramo še do šole, kjer odložimo otroka. Pri vsem tem hitenju pa velikokrat človek pozabi, da v prometu, pri parkiranju ... ni sam. Poleg njega so še drugi starši v avtomobilih, pešci, kolesarji, otroci ... In vsi bi radi prišli karseda hitro in po najkrajši poti do želenega cilja.
Jutranji kaos pred OŠ Kanal ponazarja ravno to. Drug čez drugega, mimo drugega, vsi v želji, da bi svojega otroka odložili neposredno pred vhodom. Pri tem pa pozabljajo, da so na isti površini poleg njih v avtomobilih tudi otroci, in to majhni, komaj sedem ali več let stari otroci, ki gredo po zakonu sicer lahko sami v šolo. ali je to varno ali ne, pa je presoja vsakega starša. Velikokrat se zgodi, da se otroka, ki prečka cesto, sploh ne vidi oz. se mu ne da prednosti. Tisti, ki do šole pridejo po pločniku, so še kolikor toliko varni, pri tistih, ki pa so primorani prečkati cesto, da pridejo do šole, pa je zgodba popolnoma drugačna.
Nedolgo nazaj so neposredno pred vhodom v šolo povozili malo mucko. Dokler je to za nekatere samo in zgolj žival, je okej, a s takšno brezbrižnostjo in hitenjem ter neupoštevanjem vseh udeležencev v prometu bo na mestu živali kmalu otrok. Takrat bo za jok prepozno. Pridite v šolo minuto prej, parkirajte drug za drugim in ne vzporedno, drug mimo drugega ... Upoštevajte pravila, bonton in predvsem, bodite za zgled vsem.

Oglejte si tudi