Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
5°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

Lani je dišalo ...

Tudi v letu 2014 smo se otroci iz Liga in okolice srečevali na otroških delavnicah. Pod vodstvom Majde Markič smo spoznali veliko novega, zanimivega in poučnega.

Najprej smo zimo pregnali s pustnim rajanjem v prostorih bivše osnovne šole, nato pa smo dobro voljo in razposajenost prenesli še v domove v Ligu. Domačini so bili zadovoljni in veseli, prav tako pa tudi mi.

Spomnili smo se naših mamic in jim narisali risbice, voščila, napisali lepe misli, predvsem pa smo jim povedali, da jih imamo radi. Okrasili smo majhne stekleničke, vanje spravili naše risbice in jih zapečatili. Darilca smo dali mamam ob njihovem prazniku.

Poleti smo nabirali sivko in izdelovali butare. Te zahtevajo precej natančnosti in potrpežljivosti, a nam je uspelo. Nekaj sivke smo posušili in jo uporabili za dišavne vrečke. Bombažno blago smo najprej izrezali, s flomastri za blago okrasili, vanje nasuli sivko in zvezali. Z vrečkami smo obdarili starejše ob njihovem srečanju. Nekaj vrečk smo odnesli tudi domov in jih postavili v naše omare. »Iz naših omar tako lepo diši in zvečer nas prijeten vonj uspava, da lepo zaspimo,« pravijo otroci.

Naših novih dišečih spoznanj pa še ni bilo konca. Spoznali smo tudi zelišča: rman, materino dušico, meliso, meto in šipek. Najprej smo jih očistili in povezali v šope ter tako pripravili za sušenje. V jeseni, ko so bila ta zelišča suha, smo jih pripravili za čajno mešanico. Ob novem letu so članice župnijske karitas Marijino Celje te čaje razdelile med starejše župljane, da si bodo z njimi polepšali in pogreli mrzle zimske dni.

Sodelovali smo tudi na delavnici ob prazniku kostanja, ki jo je vodil VDC iz Nove Gorice. Iz filca smo izdelali žoge, kroglice, verižice, uhane in še veliko lepih stvari. Izdelki so bili razstavljeni na prazniku kostanja.

Tudi v programu za praznik kostanja radi sodelujemo, pojemo, plešemo in prinašamo dobro voljo.

Za konec leta smo izdelali tudi adventne venčke. Tokrat smo jih okrasili z različnimi drobnimi semeni. Pri delu smo bili samostojni, ustvarjalni, predvsem pa zadovoljni in veseli.

Veselimo se novih spoznanj v tem letu in težko čakamo na nove dogodivščine.

 

Tekst: Minka Markič

Oglejte si tudi