Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
18°C
6°C
Oceni objavo

Klekljanje druži vse generacije

Klekljarska skupina že deset let deluje pod okriljem društva „Valentin Stanič“ Ročinj-Doblar

Ljubezen do ročnega dela in želja po spoznanju nečesa novega je botrovala ustanovitvi klekljarske skupine v Ročinju. V okviru Kulturnega društva »Valentin Stanič« Ročinj – Doblar smo se prvič sestali januarja 2001. Od takrat čipka sleherni petek zvabi pisano družbo v skromen prostor Krajevne skupnosti.

Skupaj prihajajo babice in vnukinje, mame in hčere, otroci in starejši. Veseli smo vsakega novega člana. Poleg prijetnega druženja se vsak po svojih zmožnostih trudimo osvojiti čim več znanja o klekljanju in uporabi te lepe dragocene in plemenite čipke. Ko pravkar odpeta z blazine, zasije na dlani, so v trenutku poplačane ure potrpežljivega učenja in natančnega dela.

Veliko takih veselih trenutkov smo pričarale v teh desetih letih. Naše čipke krasijo naše domove z njimi razveseljujemo naše drage, lahko jih občudujete na vsakoletnih razstavah v naši občini. Hvala vsem, ki ste in še vztrajno prihajate v našo družbo in vam ni žal nakloniti kar precej dragocenega prostega časa klekljanju. Hvala tudi vsem, ki nam to omogočate.

Avtorica prispevka: Nevenka Malnič, mentorica krožka

Oglejte si tudi