Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Odmev Kapljice sreče

Konec februarja je v Kulturnem domu Deskle potekala dobrodelna prireditev Kapljica sreče namenjena šolskemu skladu osnovnih šol Deskle in Kanal, ter socialno ogroženim družinam, je polni dvorani postregla s plesom, petjem in instrumentalno glasbo.

Tekst: AC, PP

 

Plesni skupini Super  tatkoti (Boštjan Zidarič, Slavko Lazar, Gorazd Černuta, Marko Štendler, Mitja Bašelj in Branko Paravan) z mentorico in pobudnico že več dobrodelnih prireditev v  občini Kanal ob Soči, Tanjo Simčič Makuc, je v sodelovanju s Plesnim klubom KRe-art in občino Kanal ob Soči uspelo prirediti nepozaben večer.

 

Program je bil pester. Plesne točke so oblikovali plesalci iz Plesnega kluba KRE-art, Plesnega kluba Tince, Plesnega centra ADC in Športnega kluba Twist. Zaigrala je mlada violončelistka Zala Černuta z učiteljico Andrejo Bračko Pavli, na klavirju se je predstavila Lana Jug, oder pa je bil skorajda premajhen za številni Harmonikarski orkester glasbene šole Palbin. Juice band je nastopil v akustični izvedbi, pevci zasedbe Quercus Quintet in tenorist Vladimir Čadež pa so prireditev zaokrožili z znanimi napevi. 

 

S skupnimi močmi se je zbralo 2.002 evra: Osnovni Šoli Deskle in Kanal sta dobili vsaka 500 evrov, poskrbeli pa so tudi za tri družine; dve socialno ogroženi družini sta prejeli vsaka 250 evrov. Andreji Mišigoj in njenemu sinčku, ki sta zaradi udara strele in posledično požara ostala brez stanovanja se je namenilo 500 evrov. 

 

Super tatkoti s super mentorico se bodo kmalu podali v podoben projekt v sodelovanju z občino Kanal, saj imajo veliko podporo občanov kakor tudi župana Andreja Maffija. Župan je človek z velikim srcem, ki jih vedno podpira in jim pomaga pri projektih, pravijo, sodelovati z njim je v veselje in čast.

 

Naj za konec še omenimo, da je bila Tanja Simčič Makuc letos nagrajena z občinskim priznanjem prav na področju dobrodelnosti.

Oglejte si tudi