Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Zmagali sva na Poprih

6. 4. 2017 sva se učenki 9. razreda OŠ Kanal Maja Laščak in Manca Velišček udeležili državne stopnje tekmovanja Popri in dosegli neverjeten uspeh. Premagali sva vse ekipe v svoji kategoriji.

Prvi krog tekmovanja je potekal ob 10. uri v Eda centru v Novi Gorici. Tam je svojo idejo predstavilo deset skupin in dve od njih sta se uvrstili v veliki finale, ki je potekal na zaključni prireditvi Popri v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica. Na zaključni prireditvi, ki jo je vodil Domen Valič, so razglasili zmagovalce vseh treh kategorij, in sicer osnovnošolcev, dijakov in odraslih do sedemindvajsetega leta starosti. V vseh treh skupinah sta finalista še enkrat predstavila svojo idejo in po tem so razglasili vse tri zmagovalce. V prvi starostni skupini sva zmagali medve s svojo podjetniško idejo piKa. Žirijo sva prepričali s spletno aplikacijo, ki naj bi na enem mestu združevala ponudnike in povpraševalce. Nagrado nama je podelila smučarka Ana Bucik. Zmagovalka skupine dijakov je bila ideja o kozmetičnih izdelkih iz medu. Zmago je razglasil poslanec državnega zbora Matjaž Nemec. Kot tretja starostna skupina so se predstavili odrasli. Zmagal je študent z idejo o e-čebelnjaku.

Vsi zmagovalci, in med njimi tudi medve, smo na svoj dosežek zelo ponosni. Misliva, da je za naju to izjemna življenjska izkušnja.


Besedilo: Maja Laščak, Manca Velišček, 9. a, OŠ Kanal

 

 

Oglejte si tudi