Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Zgodilo se je preden smo šli na počitnice

Deskljanske malčke je za kulturni dan obiskala pesnica Ivanka Jermol Zavadlav, pred poletjem pa so bili tudi na izletu na Bledu ter se srečali z otroki iz vrtcev Bovec in Kanal.
Tekst: Davorina Šuligoj Prinčič


Kulturni dan

Obisk pisateljice in pesnice Ivanke Zavadlav Jermol je bil za vse nas balzam za dušo. S svojo umirjenostjo, prijaznostjo, ljubeznivostjo in darežljivostjo je na svojstven način predstavila svoje ustvarjanje. Spoznali in preizkusili smo se v ugibanju njenih ugank iz knjige Zbirka starih in novih ugank.

Nekaj misli otrok:

Poznam jo, ker je moja teta. Vem, da piše pravljice, zgodbe in pesmi. Meni je dala tudi za reševat naloge. Zelo vesel sem bil, ker nas je obiskala. (Xian)

Lepo nam je povedala pravljico o punčki in palčku. (Peter, Nejc G., Žak)

Všeč mi je bila uganka o piščančku. (Patrik)

Povedala nam je uganke in prinesla darila. (Jakob in Tia)

Izlet na Bled

V zadnjem tednu meseca maja smo izvedli dolgo pričakovani skupni izlet otrok in staršev z vlakom na Bled. Pri organizaciji so sodelovali starši najstarejših vrtčevskih otrok. Družine ali otroci s starimi starši smo se zbrali na železniški postaji v Anhovem. Peljali smo se do Bleda, kjer nas je že čakal vlakec, ki nas je popeljal v nepozaben dan ...

Vse besede so odveč. Dovolj povedo misli nekaterih otrok.

SEBASTJAN: Všeč mi je bilo, ko smo šli na grad. Videl sem viteza. Peljal sem se z vlakom. Slikal sem sam za tatu in tudi mama me je slikala. Igral sem se s prijatelji.

JAKOB: Vozili smo se s pravim vlakom. Sedel sem pri Andreju. Ko je bil tunel, sem šel k mami. Ko smo se peljali z belim vlakom po Bledu, je vozil tako hitro, da sem se moral držati. Videl sem tudi labode.

ŽAK: Všeč mi je bilo, ko smo jedli sladoled. Igral sem se na igralih.

HANA: Všeč mi je bilo, ker sem bila v kabini od vlaka. Moj brat je celo malo vozil. Peljali smo se tudi z vlakcem. Igrala sem se s prijateljicami.

XIAN: Meni je bilo najbolj všeč, ker sem dajal labodom jest. S prijatelji smo se igrali skrivalnice. Z nono in nonotom smo odšli na pijačo. Vozil sem se tudi z belim vlakom.

ANDREJ: Ko smo prišli z belega vlaka, sem dajal ribam in labodom jest. Labod me je ugriznil v čevelj. Odšli smo na sladoled. Igral sem se z bratom in prijatelji. Gledal sem vhod na grad in tablo. Videl sem kralja. Ujel nas je dež. Na železniški postaji smo se slikali.

ZALA: Všeč mi je bilo, ko smo se peljali z vlakcem. Gledala sem labode, slikala in se igrala.

Srečanje z vrtcem Bovec in Kanal

Že leta potekajo druženja vrtcev iz Bovca in Deskel. Eno leto smo gostitelji mi, naslednje leto pa gre naš vrtec na obisk. Tako so se otroci starejših dveh skupin z vzgojiteljicami letos odpravili v Vrtec Bovec. Prisrčni dobrodošlici je sledil ogled čolnov za rafting ter sedežnice. Sledilo je okrepčilo in pravi čompi s skuto. Nato smo se sprehodili do Soče, kjer nas je mladi kajakaš poskušal navdušiti za ta vodni šport. Domov smo odšli z obljubo, da se naslednje leto spet srečamo.

V petek, 25. maja, smo se odzvali še povabilu Vrtca Kanal. Že vožnja z avtobusom je za naše otroke pravo doživetje. Zato smo po poti veselo prepevali in nestrpno pričakovali snidenje s prijatelji. Le ti so nas sprejeli pred vrtcem in nam zaploskali. Predali smo jim naše darilo – knjižni nahrbtnik, da jih bo branje še dolgo notranje bogatilo in jim širilo obzorja. Prijatelji so nam postregli z odlično malico, nato so nas povabili na ogled čudovite igrice Maček Muri. Za nas so jo odigrali najstarejši otroci iz Vrtca Kanal. Nagradili smo jih z močnim aplavzom, nato pa smo odšli na igrišče, kjer smo se še posladkali s sladoledom. Kar malo težko smo se poslovili od svojih prijateljev, toda bližal se je čas za odhod v Deskle. Pomahali smo si v slovo in zaželeli skorajšnje srečanje v našem vrtcu.

Oglejte si tudi