Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Z združenimi močmi je vse lažje

Svoj prispevek k obnovi vrtca Deskle so dali tudi upokojenci Društva upokojencev Deskle in člani Društva tabornikov rod Odporne želve Anhovo.

Tekst: Majda Rejec

 

Sodelovanje med društvi, šolo in vrtcem v Desklah ima že dolgo tradicijo. Prav otroci iz vrtca so tisti, ki naše prireditve polepšajo in jih naredijo bolj vesele in prisrčne. Zato smo, ko smo zvedeli, da bi potrebovali pomoč pri selitvi opreme iz vrtca v šolo zaradi obnove vrtca, bili takoj pripravljeni priskočiti na pomoč.

 

Enaindvajsetega junija se je kljub ne najbolj obetavnemu vremenu, kar je letošnje leto že stalnica, zbralo kar veliko število upokojencev in starejših tabornikov ter seveda staršev in starih staršev vrtčevskih otrok in se zavzeto lotilo dela. V enem samem dnevu so prostore vrtca izpraznili in opremo prenesli v prostore osnovne šole, v katerih je vrtec gostoval med poletnimi počitnicami. Zagnanosti in dobre volje med udeleženci akcije ni skalila niti manjša delovna nezgoda, ki se je pripetila enemu izmed sodelujočih.

 

Ve poletje je bilo v vrtcu in okoli njega živahno, saj so delavci pridno obnavljali prostore, tako da je bilo delo do 27. avgusta že končano. Potrebno je bilo samo še prenesti in namestiti opremo, pri čemer so se ponovno izkazali upokojenci in taborniki. Tudi ta akcija je dokaz, da se z dobro voljo in združenimi močmi lahko doseže marsikaj.

 

 

Oglejte si tudi