Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
13°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Slovenske železnice priskočile na pomoč osnovni šoli

Slovenske železnice delujejo tako rekoč po vsej Sloveniji in so del vsakdanjega življenja številnih posameznikov in lokalnih skupnosti.

Tekst: Marko Tancar, Slovenske železnice

 

Zato je pomemben del poslovanja Slovenskih železnic tudi družbena odgovornost do okolja, v katerem delujejo. Primer takšnega dobrega sodelovanja je tudi brezplačna oddaja skladišča Osnovni šoli Kanal.

 

Vrtec Kanal obiskuje 120 otrok, prostori vrtca pa so premajhni in energetsko zelo potratni. Zato so se letos odločili za temeljito sanacijo vrtca, ki ga bodo povečali in s tem pridobili nove prostore, povezali oba dela vrtca s kuhinjo in poskrbeli za bolj smotrno porabo energije ter manjše energetske izgube stavbe. Med obnovo, ki bo stala okrog 800.000 evrov, otroci vrtec obiskujejo v stavbi osnovne šole. Hkrati se je pojavilo vprašanje, kam v času obnove pospraviti opremo iz vrtca, ki je v prostorih osnovne šole ne potrebujejo.

 

Na pomoč so priskočile Slovenske železnice, ki so OŠ Kanal brezplačno oddale skladiščni prostor na postaji Kanal. V njem so lahko shranili celotno opremo kuhinje, pohištvo, igralne kotičke in drugo opremo, za katero v šoli ni prostora.

 

Kot je povedala ravnateljica OŠ Kanal, Milka Zimic, so iskali urejen, varen prostor, ki bi omogočal skladiščenje vse opreme na enem mestu in po potrebi hiter dostop do nje. Prostor na železniški postaji se je pokazal kot idealen, saj je blizu, dostop do njega pa je enostaven, kar pomeni, da ni bilo velikih stroškov s prevozom. »Pohvaliti moram tudi pripravljenost železničarjev in drugih domačinov, ki so nam zelo pomagali ob selitvi opreme,« je še povedala ravnateljica Milka Zimic.

 

Slovenske železnice so Osnovni šoli Kanal omogočile brezplačno uporabo skladiščnega prostora do novembra 2014. Če bodo dela potekala v skladu z načrti, pa bodo otroci lahko stopili skozi vrata novega vrtca že spomladi oziroma najpozneje ob začetku naslednjega šolskega leta.

Oglejte si tudi