Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Skupaj nastopali v Podbrdu

Učenci, ki obiskujemo izbirni predmet ansambelska igra na OŠ Kanal, smo 12. februarja nastopili na proslavi v počastitev slovenskega kulturnega praznika na OŠ Simona Kosa Podbrdo in se srečali s sovrstniki šol v Podbrdu in Kobaridu.

Tekst: Neža Jeklin, Valentina Kodelja, Žan Kodelja, Anja Pavšič,  Miha Pavšič, Steven Pavšič in Sara Zavec

 

Osnovna šola Kanal v šolskem letu 2013/14 sodeluje v projektu Dvig socialnega in kulturnega kapitala v lokalnih skupnostih za razvoj enakih možnosti in spodbujanje socialne vključenosti – SKK. V okviru projekta na šoli in izven nje potekajo različne aktivnosti. Tokrat smo na pobudo vodij projekta na sodelujočih šolah (OŠ Kanal, OŠ Kobarid, OŠ Podbrdo in Gimnazija Tolmin) skupaj pripravili program za nastop ob kulturnem prazniku v Podbrdu.

 

V sredo, 12. februarja, smo se učenci, ki obiskujemo izbirni predmet ansambelska igra,  z vlakom odpeljali do Podbrda. Po enourni vožnji smo v avli Osnovne šole Simona Kosa Podbrdo najprej malo povadili, nato pa je prišel na vrsto pravi nastop. Skupaj z nami so poleg domačih učencev nastopala tudi dekleta mladinskega pevskega zbora OŠ Kobarid.

 

Po nastopu smo se ob druženju in spoznavanju posladkali z dobrotami, ki so nam jih pripravili Podbrdčani, nato pa odšli v Jakovno hišo v Podbrdu in si jo pod vodstvom Alenke Zgaga ogledali. Poslovili smo se od sovrstnikov in se peš odpravili na železniško postajo. Vlak nas je odpeljal v domači kraj. Imeli smo se zelo lepo in veliko smo se smejali. V prijetnem vzdušju in pozitivni klimi je preživeti skupni čas kar prehitro minil. 

 

Da pa vse ne bo šlo v pozabo in nam bo ostalo v trajen spomin, je poskrbel dijak Gimnazije Tolmin, ki je vse posnel.

 

 

Oglejte si tudi