Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
6°C
PET.
16°C
4°C
Oceni objavo

Pevci OŠ Kanal navdušili v Desklah

V sredo, 4. 6. 2014, se je na odru Kulturnega doma v Desklah zvrstilo kar pet pevskih zborov in glasbenih skupin, ki so z ubranim petjem in muziciranjem navdušili polno dvorano poslušalcev. Vse nastopajoče pevce in instrumentaliste vodi prizadevna zborovodkinja in mentorica Mojca Jerončič.
Letni koncert so začeli združeni pevski zbori, in sicer otroški, mladinski in ženski pevski zbor OŠ Kanal in na oder kulturnega doma prinesli poletno razigranost s pesmijo Pojmo vsi v skupini. V več kot uro dolgem nastopu so nam prikazali v letošnjem šolskem letu pridobljeno pevsko znanje vsi trije zbori, ki delujejo na OŠ Kanal.

 

Otroški zbor je navdušil z igrivimi razgibanimi pesmicami, mladinski zbor je pokazal, da zna  zapeti  tudi zahtevne večglasne ljudske pesmi  in priljubljene  popevke  ubrano in radoživo. Poleg petja iz otroških grl smo na koncertu prisluhnili tudi ženskemu pevskemu zboru OŠ Kanal. Učiteljice in vzgojiteljice OŠ Kanal so v letošnjem letu prvič svoje petje pokazale širše – nastopile so  že na reviji Primorska poje v Marezigah in na prireditvi ob občinskem prazniku v Desklah, tokrat so nam zapele tri pesmi iz svojega repertoarja.

 

Nastop so popestrili mladi instrumentalisti, vključeni v skupino Orffovega instrumentarija,  in skupina izbirnega predmeta ansambelska igra. Program so z recitacijami  sodobnih slovenskih pesnikov povezovali recitatorji, predstavniki vseh glasbenih skupin in pevskih zborov. Na koncertu je na klavirju zaigrala  zahtevno Griegovo skladbo tudi učenka 9. razreda Maja Križnič, ki letos zaključuje 8. razred klavirja na Glasbeni šoli Nova Gorica.

 

Koncert se je zaključil z venčkom filmskih melodij in pesmijo Gremo v kino. Veselo in mladostno igrivo so pod vodstvom zborovodkinje Mojce Jerončič zapela priljubljene melodije združena otroški in mladinski pevski zbor. Na klavirju je pevce spremljala Mirjam Furlan. Zahvaljujemo se ji , da je na nastopih pevskih zborov OŠ Kanal vedno pripravljena sodelovati.

Oglejte si tudi