Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
7°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

OŠ DESKLE IN OŠ KANAL V SODELOVANJU Z GIMNAZIJO TOLMIN

Celotno območje severnega Posočja ima velik potencial za dejavnosti na prostem, predvsem pohodništvo in planinarjenje, kolesarjenje, vodne športe, padalstvo in zmajarstvo. Središče območja predstavlja Tolminska kotlina, ki je stičišče štirih dolin: doline Soče proti Kobaridu, doline Soče proti Kanalu in Novi Gorici, doline Idrijce in Baške grape.

Med Tolminom, Desklami in Kanalom pa ne obstaja le geografska povezava, ampak tudi sodelovanje med Gimnazijo Tolmin in OŠ Deskle ter OŠ Kanal. Učenci omenjenih šol sodelujejo na prireditvah, ki jih pripravlja Gimnazija Tolmin, mnogi se kasneje tudi odločajo za šolanje na njej.

Prvo takšno srečanje v mesecu septembru je Šola logike, ki je namenjena pripravam na tekmovanje iz logike. Vsako leto jo obišče veliko število učencev in dijakov, ki jih logika zanima in veseli. Naslednja prireditev Festival mladih v oktobru je namenjena spoznavanju in druženju učencev devetih razredov vseh posoških osnovnih šol. Program je popestren na različne načine: z igro šolske glasbene skupine, igralsko skupino Zvonko, Jazz Punt Big Bandom, pevskim zborom, projekcijo filmov dijakov Gimnazije Tolmin ... V mesecu decembru na Gimnaziji Tolmin za vse učence devetih razredov ponovno na široko odpremo vrata in prikažemo pestro dogajanje na šoli. Seveda smo tudi na Dan odprtih vrat veseli obiska vsakega devetošolca.

Srečanja so očitno zanimiva tudi za učence iz občine Kanal ob Soči, saj se na Gimnazijo Tolmin vsako leto vpiše kar nekaj učencev iz OŠ Deskle in OŠ Kanal. Upamo, da bo tako tudi naprej.

Pa poglejmo, kaj si mislijo letošnji dijaki 1. letnika Gimnazije Tolmin iz kanalske občine. Povedali so, kaj jih je prepričalo, da so se odločili za Gimnazijo Tolmin.

Karin Lazar: Za Gimnazijo Tolmin sem se odločila, ker sem slišala veliko dobrih stvari. 

Hana Gabrijelčič: Za tolminsko gimnazijo sem se odločila zaradi dobrega odnosa med dijaki in profesorji. Plod štiriletnega delovanja je viden v zelo dobrih rezultatih mature.

Katja Znidarčič: Gimnazijo Tolmin so mi priporočili drugi dijaki. Všeč mi je dober odnos med dijaki in profesorji.

Anika Mugerli: Za Gimnazijo Tolmin bi se odločila še enkrat, saj so profesorji zelo prijazni, radi pomagajo in tako se veliko naučimo.

Jakob Murovec: Prepričali sta me prijaznost profesorjev in njihova pripravljenost za pomoč. Mislim, da sem se zelo dobro odločil.

Lea Štendler: Po končani gimnaziji imaš odprtih več možnosti za svoj poklic. Prednost tolminske gimnazije je, da ni preveč velika, zaradi česar je poučevanje veliko lažje, o čemer pričajo tudi dosežki na maturi. Lažje se je tudi prilagoditi in tudi profesorjem je mar za tvoje znanje.

Anja Pavšič: Za Gimnazijo Tolmin sem se odločila, ker je blizu mojega doma, kar pomeni, da pridem hitro domov. Tukaj mi je zelo všeč, saj se vsi profesorji zelo trudijo za nas in nam kakovostno predajo svoje znanje.

Anesa Andrović: Za gimnazijo bi se odločila še enkrat, saj se tukaj počutim zelo domače.

Tadej Humar: Všeč mi je, da je šola moderna. Vsaka učilnica ima električno tablo in zaradi tega je poučevanje lažje. Tudi profesorji so dobri in skrbni.

Pa naj še kdo reče, da v srednji šoli ni lepo, še posebej če obiskuješ Gimnazijo Tolmin.

 

Petra D.

 

 

Oglejte si tudi