Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Delavnice za radovedne

V soboto, 18.5.2013, smo na naši šoli imeli delavnice za radovedne. Bilo je povabljenih veliko učencev. Imeli smo štiri delavnice, ki so potekale na šoli, in eno, ki je potekala drugje.
Tekst: Kaja Karnel, 9. b OŠ Kanal


Bila sem pri novinarski delavnici. Sprva smo morali počakati novinarko Leo Širok. Ko je prišla, smo se pogovarjali o raznih stvareh, seveda o novinarstvu. Zelo zanimive so se mi zdele naprave, ki nam jih je pokazala, in tudi tiste, s katerimi smo potem delali.

 

Po pogovoru smo imeli nalogo. Morali smo iti do vsake delavnice ter povprašati udeležence o delu v njej. Sprva smo bili na kuharski delavnici. Mladi kuharji so nam pripravili tudi malico. Povedali so nam, da je zdrava prehrana v življenju zelo pomembna in da jim je kuhanje všeč. Nato smo odšli k likovni delavnici. Izvedeli smo, na kakšna platna rišejo in zakaj poslušajo glasbo ob tem.

 

Nazadnje smo obiskali tehnično delavnico. Videli smo razne naprave oziroma robote, ki so jih iz lego kock sestavili udeleženci. In učenci te delavnice so nam povedali, da jih to delo zelo veseli. Na koncu vsega nas je čakalo še sladko presenečenje.

 

Bilo je zelo lepo sobotno dopoldne, ker sem se naučila marsikaj novega o novinarstvu.

Oglejte si tudi