Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
6°C
PET.
16°C
4°C
Oceni objavo

Del dohodnine za šolski sklad OŠ Kanal

V letošnjem šolskem letu je OŠ Kanal uredila vse zahtevane dokumente, da lahko fizične osebe 0,5 % dohodnine namenijo Šolskemu skladu OŠ Kanal. Sredstva bodo na OŠ zbirali preko ustanove, ki se ukvarja z družbenimi naložbami.

Šolski sklad je bil na OŠ Kanal ustanovljen v letu 2008 in ga upravlja odbor šolskega sklada, ki se sestaja štirikrat letno. Na svoji 3. seji 11. 3. 2015 je sklad oblikoval kriterije za dodelitev sredstev prejemnikom, za katere donatorji niso navedli drugega namena. Pomoč sklada naj bi prejeli učenci OŠ Kanal, če sta oba starša dalj časa brez zaposlitve, ob izgubi enega od staršev, če družino prizadenejo naravne nesreče oziroma če je v družini z nizkim dohodkom več otrok. Sredstva šolskega sklada se namenjajo za prehrano in nujne šolske potrebščine.

V preteklosti je bil sklad deležen donacij fizičnih in pravnih oseb, vendar se je zaradi gospodarskih razmer število donatorjev zmanjšalo, potrebe po pomoči pa ostajajo. Sklad si zato prizadeva pridobiti sredstva iz novih virov. OŠ Kanal tako poziva vse, ki bi želeli 0,5 % dohodnine; ta sicer ostane v državnem proračunu; prispevati za šolski sklad. To lahko uredite že za leto 2016. Obrazec, ki ga najdete na povezavi spletne strani OŠ Kanal oziroma v »žepkih« v spodnji avli OŠ Kanal, izpolnjen oddajte v tajništvo šole do konca novembra. Tako pomagate družinam v stiski, ki same otrokom težko zagotovijo šolsko malico, kosilo in osnovne učne pripomočke.

Tekst: Irena Hočevar Križnič

Oglejte si tudi