Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

In memoriam Pavel Levpušček

Nepričakovano je v 87. letu življenjskega bivanja se od njega poslovil veterinarski tehnik Pavel Levpušček iz Seniškega brega vasice Ovšje.

Tekst: Štefan Mauri

 

Poleg osnovnega poklicnega udejstvovanja je Pavel imel še vrsto hobijev, ki jih je udejanjal in nastal je muzej vsega mogočega predmetov iz preteklih časov. V muzeju, ki je ob stanovanjski hiši v Ovšjem je popolna zbirka vojaškega materiala vojskujočih armad v prvi svetovni vojni.

 

Pavel je bil tudi ljubitelj kulturnega dogajanja v kraju in se v njem tudi udejstvoval. Bil je tudi med pobudniki ustanovitve moškega pevskega zbora »Valentin Stanič« v Levpi s katerim je kot pevec in njim prvi predsednik vseskozi od obstoja zbora aktivno sodeloval.

 

Pomembno je Pavel sodeloval pri obnavljanju cerkve sv. Štefana v Levpi, ureditvi zvonika ter pri nabavi osnovnega zvona, ki odmeva v tem delu Soške doline. Pri udejanjanju obnove cerkve sta bila pomembna župnika: Mirko Škarabot in Srečko Šuligoj s katerima je Pavel Levpušček v organizacijskem pogledu aktivno sodeloval.

 

Zadnji počitek Pavla je na pokopališču v Levpi. Ob obisku njegovega groba pa tudi sicer ostaja lep spomin na Pavleta.

 

 

Oglejte si tudi