Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
18°C
6°C
Oceni objavo

Tečaj gasilcev za vodjo skupine

V soboto, 21. februarja 2015 se je zaključil tečaj za vodjo skupine, ki ga je organizirala Gasilska zveza Goriške. Tečaja se je lahko udeležil tisti gasilec, ki je imel najmanj dve leti aktivnega staža s činom gasilec. Tečaja se je udeležilo dvajset tečajnikov in tečajnic iz petih društev v zvezi. Največ tečajnikov je prišlo iz našega društva, in sicer osem.

PGD Dornberk je prispevalo pet tečajnikov, PGD Čepovan in PGD Dobrovo po tri ter iz PGD Avče pa je en tečajnik. Od vseh tečajnikov je bilo kar devet predstavnic nežnejšega spola. Iz PGD Kanal so bile tri gasilke. Sprva so bila predprijavljena samo tri društva, kasneje sta se prijavili še dve društvi.

 

Tečaj se je začel 9. januarja 2015, ko je bilo potrebno najprej opraviti sprejemne izpite. Kandidati so pisali test iz vsebin nadaljevalnega tečaja za gasilca. Sprejemne izpite so morali tečajniki opraviti s 60% uspehom. Seveda so sprejemne izpite opravili vsi tečajniki

 

Cilj usposabljanja je gasilca usposobiti za izvajanje nalog vodenja skupine. Tečajniki so se seznanili z osnovami zakonodaje s področja požarnega varstva, gasilstva in z normativnimi akti gasilske organizacije. Tečajniki so se v procesu usposabljanja razširili svoje znanje o gasilski opremi in tehniki, obenem pa so spoznali taktične in tehnične smernice za uspešno opravljanje gasilskih intervencij in vodenje gasilske skupine.

Usposabljanje je trajalo 56 ur, od tega 41 ur teoretičnega pouka in 15 ur praktičnih vaj. Tečajniki so opravljali naloge na različnih lokacijah.

 

Na koncu je sledil še zaključni izpit za vse tečajnike. Vseh dvajset tečajnikov je opravilo teste z vprašanji iz različnih področij, ki so jih obravnavali. Tako so tečajniki pridobili čin višji gasilec.

Čestitke vsem tudi z naše strani.

Povezave

www.pgd-kanal.si

Oglejte si tudi