Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Kanalski gasilci pomagali službam pri žledu

Kanalski gasilci smo bili v začetku februarja zaradi žleda zelo aktivni na terenu. Pomagali smo elektro in drugim službam pri odpravljanju posledic žleda na področju Srednjega in bližnji okolici.
V četrtek, 6. februarja, smo nekaj po 8. uri zjutraj prejeli poziv. V sporočilu poziva je pisalo, da je potrebna pomoč pri odstranjevanju posledic žleda in naj se operativni gasilci zglasijo v domu. Po prihodu v dom smo ugotovili, da bo potrebno pomagati elektro in drugam službam na območju Srednjega.


V gasilskem domu smo se razdelili v dve skupini, ki sta se odpravili vsaka na svoj konec. Izvozili smo z dvema terenskima voziloma z opremo za sečnjo. Prva skupina gasilcev se je odpravila s delavci elektro službe na Srednje. Nato so vsi peš z opremo odpravili po liniji daljnovoda Srednje - Rog. Delavcem elektro službe so pomagali pri čiščenju linije, poti, učvrščevanju električnih drogov in drugih delih.


Druga skupina pa se je odpravila na gozdno pot proti oddajniku na Platnah ter čistila dostopnost z ostalimi službami. Po končanem napornem delu, je sledil še zaslužen topel obrok, ki nam ga je zagotovila OŠ Kanal, za kar se najlepše zahvaljujemo.


Za tem je sledil še odhod prve skupine na 746 m visok hrib Platne, kjer se nahaja oddajnik za televizijo in mobilno telefonijo. Delavcem elektro službe smo pomagali pri vzpostavljanju električne povezave do oddajnika. Po uspešno zaključenem delu smo se vrnili v dom, kjer smo opremo očistili in pripravili za naslednji dan.

V petek, 7. februarja, smo ponovno bili pozvani. Tudi tokratna vsebina sporočila je bila, da bo potrebno pomoč pri odstranjevanju posledic žleda. Po prihodu v gasilskim dom, so se gasilci opremili in razdelili v dve skupini in se odpravili z dvema gasilskima voziloma. Še pred odhodom proti Volčanskim Rutom, smo iz Srednjega pripeljali sposojeni agregat in ga predali članom Civilne zaščite Severnoprimorske regije, ki so ga odpeljali na Idrijski konec.


Na pomoč smo ponovno priskočili delavcem elektro službe iz Kanala. Pomagali smo jim na liniji električnega daljnovoda proti Volčanskim Rutam. Delo je bilo še napornejše kot dan poprej na Srednjem. Po celodnevnem težaškem delu na terenu, so se gasilci vrnili v gasilskim dom v Kanal. Po prihodu je sledilo še čiščenje vozil in opreme, in priprava opreme za nadaljno uporabo.

Povezave

www.pgd-kanal.si

Oglejte si tudi