Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Slovesno odprtje prenovljenega vrtca v Kanalu

V petek, 27. junija, je kanalski župan Andrej Maffi skupaj z ravnateljico Milko Zimic in vrtičkarji s simboličnim rezanjem traku predal prenovljen vrtec namenu.
Idejna zasnova za ureditev vrtca je bila v skladu z veljavno zakonodajo narejena v letu 2011. V letu 2012 je podjetje Stolp d.o.o. izdelalo projektno dokumentacijo, v istem letu je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje.

Občina je uspešno kandidirala na javnem razpisu za sofinanciranje operacije iz naslova prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi« razvojne prioritete »Razvoj regij« Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007-2013 za obdobje 2012-2014, odobrena so bila sredstva v višini 480.276 EUR.

 

Celotna vrednost investicije je znašala 872.716 EUR, poleg tega je bilo za opremo namenjeno 96.670 EUR.

Dela je izvedel na javnem razpisu izbran izvajalec del Cestno podjetje Nova Gorica d.d., nadzor nad gradnjo je imel GH inžiniring d.o.o.. Izvedba del je potekala od septembra 2013 do maja 2014, ko je bil opravljen tehnični pregled objekta, uporabno dovoljenje je bilo pridobljeno junija 2014. Pri gradnji so bile upoštevane temeljne okoljske zahteve, prav tako je dobavljeno pohištvo proizvedeno iz okoljsko manj obremenjujočih materialov in z okoljsko manj obremenjujočimi procesi. Opremo je v juniju 2014 dobavilo na javnem razpisu izbrano podjetje Atlas oprema d.o.o..

 

Prenova vrtca je obsegala dozidavo prostorov in energetsko sanacijo prostorov.

Z gradnjo je vrtec pridobil osrednji večnamenski prostor in prostore za dodatne dejavnosti, prostor za individualno delo, prostore za delovno osebje ter športno igralnico. S tem so omogočeni ustrezni pogoji za izvajanje vzgojno-varstvene dejavnosti, izvedba skupnih družbenih dejavnosti otrok ter sodelovanja s starši. Z energetsko sanacijo so izboljšani bivalni pogoji v prostorih vrtca, znižala se bo poraba energije za ogrevanje, toplo vodo in razsvetljavo.

 

 

 

 

Oglejte si tudi