Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Radi delamo dobro

S tako toplimi in prijaznimi besedami je Trgovsko podjetje Mercator poimenovalo dobrodelno akcijo, v kateri donira denarna sredstva društvom širom po Sloveniji.
Tako je trgovsko podjetje Mercator d.o.o. Ljubljana naslovilo dobrodelno akcijo, ki je potekala v mesecu aprilu v sto izbranih trgovinah po Sloveniji. Med njimi je bila tudi trgovina v Desklah. V vsakem kraju so se za donacijo potegovala tri društva. Skupna vrednost donacij je znašala 130.000 EUR. Skupno je bilo v akciji zbranih preko milijon glasov.

 

Krajani so ob vsakem nakupu prejeli žeton, ki so ga nato odložili v eno od treh skrinjic, postavljenih ob  izhodu iz trgovine. Izbirali so lahko med tremi sodelujočimi društvi. V Desklah so to bili: Vrtec Deskle, Športni twirling klub Deskle in Kulturno društvo Svoboda Deskle.

 

Konec maja je bila pred Mercatorjevo trgovino v Desklah slavnostna razglasitev rezultatov in podelitev donacij. Za slavnostno razpoloženje so poskrbeli otroci iz Vrtca Deskle, ki  so prisotne očarali z veselim prepevanjem. Poleg s pesmijo o prijateljstvu so navdušili tudi s pesmico, ki govori prav o njihovem vrtcu.

 

Največ glasov je zbral Vrtec Deskle in  si s tem prislužil donacijo v znesku 1000 EUR, ki jih bodo namenili za nakup novih igral, da bo v nedavno obnovljenem vrtcu še bolj veselo. Drugi je bil Twirling klub Deskle, ki je prejel 200 EUR. Kulturno društvo Svoboda Deskle je prejelo donacijo v znesku 100 EUR in jo bo namenilo za nakup defibrilatorja, kar bo za kraj nedvomno pomembna pridobitev.

 

Hvala »dobremu sosedu« za darovana sredstva in seveda krajanom, ki so s svojimi nakupi pripomogli k uspehu akcije.  

Oglejte si tudi