Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
7°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

13. KULTURNI DNEVI POD GLOBOČAKOM

Prelepa zadnja majska nedelja je na Srednje na dan kulture privabila veliko število ljudi
Že na sobotni dan so Globočakarji  na Kambreškem gostili pihalni orkester iz Cerknega pod vodstvom dirigenta Andreja Zupana .

Nedeljski dan se je pričel s slikarskim extemporem in razstavo skupine Svetloba iz Deskel. Popoldan pa se je nadaljeval s sveto mašo v cerkvi Svete Trojice na Srednjem. Daroval jo je župnik Jože Mikuš v čast Dominiku Užbetu rojenemu v Reziji. Večino let je preživel na Kambreškem, kjer je leta 1957 tudi umrl. Pokopan je na pokopališču v Ročinju.

Po maši so se vsi zbrali v domu Mihaela Gabrijelčiča. Vse zbrane je pozdravila in nagovorila predsednica društva Natalija Melink in podžupan občine Kanal ob Soči Marko Bucik.

Na prireditvi so nastopili domači pevci iz Lokovca, Šavrini in Šavrinke, skupina Snežet iz Tolminskega, folklorna skupina Kal nad Kanalom, Rezijanska folklorna skupina. Za kar precej smeha je poskrbela gledališka skupina Idas – Neblo s kratkim skečem.

Postavljene so bile tudi tržnice. Tu se je laho kupilo cajne, sir, moko, čaj, razne ročno izdelane rožice in drugo. Poskrbljeno je bilo tudi za brušenje nožev in škarij ( brusači iz Rezije ).

Drugo soboto pa je nastopila gledališka skupina KUD Cerkno z igro » lepo je v naši domovini biti mlad«. Zaigrala pa je tudi pianistka Minka Markič.

Člani društva so zelo veseli nove pridobitve  - prostor za pogositev. Zahvaljujejo se KS Kambreško , ki jim je priskočila finančno na pomoč.

Oglejte si tudi