Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Obveščamo vas, da se bo pošta 5210 Deskle preoblikovala v pogodbeno pošto

Zaradi hitro spreminjajočega družbenega in poslovnega okolja so se na Pošti Slovenije odločili, da bodo pošto 5210 Deskle preoblikovali v pogodbeno pošto.

Poglavitna značilnost pogodbene pošte

je v tem, da se sicer majhen obseg poštnih storitev združi z dejavnostjo (trgovsko, turistično-informacijsko, lekarniško,...) drugega gospodarskega subjekta oz. pogodbenika. Združitev dejavnosti omogoča dosegaje ekonomske vzdržnosti gospodarskega subjekta, ki združuje dejavnosti, hkrati pa zanj odpira nove poslovne priložnosti (povečanje števila strank ipd.). Takšen model delovanja je zelo primeren tudi z vidika uporabnikov poštnih storitev, saj je odpiralni čas pogodbene pošte, ki opravlja tudi druge dejavnosti, lahko precej daljši, poštne storitve pa so zaradi tega dostopnejše.  (Vir: dopis Pošte Slovenije, 12.11.2015)

Pogodbena pošta uporablja zdaj veljavno poštno številko in žig pošte, saj ju prevzame v upravljanje. Pogodbenik opravlja dejavnost pogodbene pošte v svojih lastnih ali najetih poslovnih prostorih. Prostori morajo biti v pritličju in dostopni za invalide, poleg tega pa morajo ustrezati tudi drugim zahtevam Pošte Slovenije. Pogodbena pošta bo opravljala celoten nabor univerzalne poštne storitve, storitve plačilnega prometa, vplačila na osebne račune Poštne banke Slovenije in izplačila s teh računov, izročanje obveščenih pošiljk ter prodajo nekaterih artiklov (poštne znamke, kuverte, paketna embalaža). (Vir: dopis Pošte Slovenije, 12.11.2015)


Vsi, ki ste zainteresirani
 in potrebujete dodatna pojasnila  s strani Pošte Slovenije vas vabimo , da nam  v času od 18. 11.  do 1. 12. 2015 pošljete vaše kontaktne podatke na e-pošto: matejka.maver@obcina-kanal.si s pripisom POGODBENA POŠTA DESKLE ali nas pokličite na telefonsko številko 05/3981225.

 

 

Oglejte si tudi