Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Večnamenski objekt v Levpi pridobil uporabno dovoljenje

V ŠKT društvu Levpa bo v spominu na letošnje leto - poleg vseh uspešno izpeljanih prireditev, druženj, sodelovanja (septembrska prireditev v Italiji Obmejni okusi - »Gusti di frontiera« 2011), martinovanja v Prekmurju - ostal tudi dan formalnega začetka uporabe večnamenskega objekta Levpa.

Objekt je komisija pregledala dne, 30. 8. 2011, tehnični pregled pa je zajemal dvorano in spodnje prostore: pisarni za KS Levpa in ŠKTD Levpa, sejno sobo, prostor namenjen druženju mladine, kurilnico, sanitarije; prostori nad dvorano, namenjeni apartmajem, pa zaradi nedokončanih del niso bili njegov predmet. Predsednik društva Aleksander Štrukelj pravi, da se v zvezi z oddajo apartmajev že pojavljajo povpraševanja potencialnih gostov, pri čemer prihaja zanimanje s strani ljudi, kateri želijo nekaj oddiha od mestnega življenja ter od tistih, ki živijo izven Slovenije in bi se kot izseljenci in krajani želeli večkrat vračati. Glede tehnične komisije pravi, da ni imela večjih pripomb, ker je objekt grajen kot manj zahtevna gradnja, bile pa so neke pomanjkljivosti pri definiranju dokumentacije, manjši popravki na vratih zaradi požarne varnosti ter nekaj dodatnih označb. Slednje so ob veliki angažiranosti občinske strokovne sodeloavke Rosane Ščančar v roku enega meseca tudi uredili.

 

Objekt je pridobil uporabno dovoljenje 21. decembra, za kar gre po besedah predsednika društva zahvala občini, Rosani Ščančar, svetnikom, županu Andreju Maffiju, predsedniku KS Štruklju, bivšemu predsedniku ŠKT društva Levpa Miranu Jugu in krajanom. Štrukelj pravi, da je v dvorani mogoče pogostiti od  100 do 120 ljudi, poleg tega pa je v njej dovolj prostora za plesišče.

 

Po pridobitvi uporabnega dovoljena so v dvorani 18. novembra organizirali prvi ples s skupino 7ŠRIT.  V ogrevanih prostorih se je zbralo kar nekaj ljudi, v dvorani pa so ob ponudbi hrane in pijače veselo plesali. Podobno bo na praznik svetega Štefana, 26. decembra, ko bo pred večernim plesom ob glasbi v živo v popoldanskem času potekal program kulturne prireditve »Štefanovo v Levpi«.

 

Pridobitev uporabnega dovoljenja je prispevala nov zagon in številne želje po še intenzivnejšem druženju, rekreiranju, nabiranju moči in znanja, zabavi ter razmišljanju o drugih možnostih, ki jih objekt ponuja. Po besedah Štruklja se bo društvo trudilo, da bo objekt v prihodnje nudil čim večjo ponudbo in s tem zadovoljstvo za naš kraj in širšo okolico. Podobne besede in misli se bodo nedvomno pojavile tudi ob otvoritvi objekta prihodnje leto.

 

ŠKT društvo Levpa vošči vsem občankam in občanom vesele božične praznike in srečno novo leto 2012!

Oglejte si tudi